Konsulenthus revser minister for at true danske banker

Konsulenthuset KPMG kritiserer skatteministerens udmelding om, at en række danske banker risikerer at blive meldt til politiet for sager om refusion af udbytteskat.

Konsulenthuset KPMG kritiserer skatteministerens udmelding om, at en række danske banker risikerer at blive meldt til politiet for sager om refusion af udbytteskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAM MIRCOVICH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I konsulent- og revisionshuset KPMG ryster man på hovedet over, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) har indikeret, at flere banker risikere at blive meldt til politiet i sagen om uretmæssig refusion af udbytteskat. Det skriver tv2.dk.

Bankernes tvivlsomme registrering og håndtering af aktielån er nemlig opstået på grund af uklare regler på området, mener partner i KPMG Peter Rose.

»Inden man skyder bankerne ned, skal man huske på, at der ikke foreligger nogen lovgivning,« skriver han i en mail til TV 2 Finans.

Ifølge Peter Rose er Skats eneste argument for, at bankerne har handlet ulovligt, en afgørelse fra Skatterådet fra 2010, men den er ikke lov, blot en såkaldt »bindende forhåndsbesked«.

Mandag sagde Karsten Lauritzen til DR, at hvis nogen har forbrudt sig mod reglerne, vil de blive stillet til ansvar af de rette myndigheder. Men med manglende klar lovgivning på området, er det »langt ude« at true bankerne med en politianmeldelse, mener Peter Rose.

Skattepartner Claus Kirkeby Olsen fra advokatfirmaet Rønne & Lundgren mener heller ikke, lovgivningen på området er helt klar, men det er til gengæld praksis. Derfor mener han, at skatteministerens fortolkning er den rigtige.