Konsulenthus: Hjerneflugt truer Storbritannien

I en ny rapport fra Deloitte fortæller knap halvdelen af højtuddannede EU-borgere beskæftiget i Storbritannien, at de overvejer at forlade landet i løbet af de næste fem år.

Læs mere
Fold sammen

Gentagne gange har Storbritanniens premierminister, Theresa May, gjort det klart, at hun ønsker, at de EU-borgere, der opholder sig lovligt og arbejder i landet, skal have lov til at blive også efter, Brexit er blevet ført ud i livet.

»Jeg vil fuldstændigt forsikre folk, at ingen EU-borger som følge af disse planer lovmæssigt vil blive bedt om at rejse på det tidspunkt, Storbritannien forlader EU,« sagde hun til parlamentet i går ifølge Reuters.

Men spørgsmålet er måske snarere, om EU-borgerne har lyst til at blive. Det sår en ny rapport fra konsulenthuset Deloitte, som mediet The Guardian beskriver, seriøs tvivl om. Især højtuddannede EU-arbejdstagere vakler i spørgsmålet, om hvor vidt de vil blive i Storbritannien.

Imens en tredjedel af de ikke-britiske arbejdstagere overvejer at forlade Storbritannien i løbet af de næste fem år, gælder det 47 procent af de højtuddannede EU-borgere, der har taget arbejde.

Ifølge The Guardian er forklaringen blandt andet de økonomiske fremtidsudsigter. Pundet er stadig nede med 13 procent over for euroen, hvilket udhuler værdien af de ansattes løn, når den veksles til euro.

Deloitte har spurgt 2.242 EU og ikke-EU-arbejdere. halvdelen bosat i Storbritannien om deres syn på landet og lysten til at blive. Undersøgelsen blev gennemført før parlamentsvalget, der fandt sted tidligere på måneden.