Konsulenthus efter millionopkøb: Freelancere er kommet for at blive

Milliardkoncernen Visma køber igen op i Danmark. Denne gang er det behovet for freelancemedarbejdere, der får virksomheden til at lægge et tocifret millionbeløb i dansk virksomhed.

Visma Consulting, der er en del af den norsk IT-koncern Visma, opkøber dansk IT-konsulentvirksomhed for tocifret millionbeløb for at få adgang til flere højtspecialiserede freelancere og dermed mætte stigende efterspørgsel på løs-ansatte.

Denne gang er det konsulentfirmaet MIND4iT A/S, der bliver købt af virksomheden for et ”pænt tocifret millionbeløb”, som adm. direktør i Visma Consulting, Carsten Boje Møller beskriver handlen.Virksomheden MIND4iT lever af databaser af konsulenter, som de kan videreformidle til virksomheder med en fortjeneste. Og det er særligt modellen med freelancebaseret arbejdskraft, der fået Visma til at punge ud, forklarer Carsten Boje Møller.

»Det er en rigtig godt forretning, og så leder vi efter, at det at kunne levere freelance på den her måde. Det vokser og vokser, som man også kan se i USA, så det er meget interessant for os. Freelancerne er kommet for at blive, og der bliver endnu større efterspørgsel,« siger han til Berlingske Business.

Og der er formentligt noget om snakken, som Berlingske Business fortalte tilbage i december, viser en undersøgelse fra tænketanken Cevea, at det inden for stadig flere brancher bliver normalt at bruge freelancere til at løse arbejdsopgaver.Tendensen kan også spores hos regnskaberne for MIND4iT. MIND4iT har i dag 180 IT-konsulenter i arbejde og havde i 2015 en omsætning på 214 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 52 procent set i forhold til året forinden.

Også fra 2013 til 2014 voksede selskabets nettoomsætning markant fra 92 millioner til 141 millioner kroner.

Det er dog ikke kun private virksomheder, der ønsker at bruge freelancere. Samme billede gør sig gældende i den offentlige sektor, hvor flere myndigheder ønsker at bruge freelancere til at løse opgaver, forklarer Carsten Boye Møller.

Direktøren afviser, at kunderne frygter mindre loyalitet hos løsere tilknytning mellem firma og medarbejder.

»Det var måske et problem for fem år siden, men i dag mener jeg, at lysten til at være en del af et projekt hos freelanceren faktisk kommer kunden til gode,« siger han.Visma vil efter opkøbet eje 51 procent af MIND4iT, mens de resterende aktier bliver overdraget over en treårig periode.

Sidste år købte Visma de danske virksomheder PBJ og e-conomic. Visma-koncernen, der har til huse i Norge, omsætter for 7,1 milliarder norske kroner.