Konsulentfirma får hård kritik af borgmestre

Flere kommuner har mistet tilliden til konsulentfirmaet Lundsgaard, der kalder kritikken useriøs.

Foto: Bjarke Ørsted. Køges borgmester Marie Stærke.
Læs mere
Fold sammen

Flere kommuner kritiserer nu offentligt konsulentfirmaet Lundgaard, der lever af at rekruttere topembedsmænd, skriver Politiken.

I Frederiksberg, Ringsted, Vallensbæk og Køge har der inden for de seneste år været sager, hvor kommunale direktører er blevet afskediget med krav om milliongodtgørelser.

Konsulentvirksomheden Lundgaard har i alle tilfælde hjulpet kommunerne med at udvælge de omstridte embedsfolk.

- Vi kan se, at direktører, der ansættes med hjælp fra Lundgaard, ofte selv bruger Lundgaard og ofte kommer videre til nye job ved hjælp af Lundgaard. Det er påfaldende, og derfor mener jeg, at det er sundt at få skiftet ud, siger Køges borgmester, Marie Stærke (S).

En tidligere chef i Køge kommune kom via konsulentfirmaet videre til et job på Frederiksberg, hvorfra han blev fyret i 2012 på grund af »grov misligholdelse af ansættelsesforholdet.«

Kommunen fik for nyligt voldgiftsrettens ord for, at man med rette skilte sig af med direktøren uden at betale ham en krone trods kompensationskrav på 10 millioner kroner.

Nu har den tidligere topchef så fået job som hospitalsdirektør i Hillerød, og det vækker undren.

På Frederiksberg siger borgmester Jørgten Glenthøj (K), at kommunen nu har ændret sig rekrutteringssytem.

- I dag udbyder vi opgaven og udvælger tre konsulentfirmaer, der kommer med i det endelige opløb om at besætte en ledende stilling i kommunen. Derudover har vi nu suppleret ansættelsesudvalget med flere medlemmer. Det er en god måde at få afprøvet prisen på og finde frem til den virksomhed, der er bedst til at finde den rigtige kandidat«, siger borgmesteren til avisen.

Stifter og medejer af konsulentfirmaet Lars Lundsgaard betegner kritikken som useriøs.

- Vi får flere og flere henvendelser og flere, end vi kan imødekomme. Men der vil altid være situationer, hvor man i en kommune vil sige, at man har oplevet noget, der ikke var så godt. Så vil de vælge en anden konsulent næste gang, og det synes jeg er helt legitimt og naturligt, siger han til Politiken.

BNB