Konsortium bekræfter jagt på TDC: Vi vil tale med bestyrelsen

Et konsortium af langsigtede investorer bestående af PFA, ATP, PKA og Macquarie bekræfter interesse i telegiganten TDC. Vi vil gerne tale med TDCs bestyrelse, lyder det i en meddelelse fra gruppen.

Aktier: TDC lyser svagt grønt i et rødt C25 Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng

En gruppe investorer på jagt efter TDC - bestående af PFA, ATP, PKA og Macquarie - melder sig nu på banen med detaljerede planer for, hvad gruppen vil med sit mulige køb af den danske telegigant. I en pressemeddelelse skriver gruppen, at den vil bringe langsigtede investeringer på bordet.

»Forslaget udgør efter konsortiets opfattelse en attraktiv pris og præmie for aktionærerne. Konsortiet har udarbejdet detaljerede planer for TDC. Det er konsortiets intention, at den langsigtede strategi for TDC vil tilskynde og understøtte innovation i den danske telesektor, forbedre kundeservice, TDC´s produkttilbud og øge konkurrencen,« skriver konsortiet.

Tilbuddet fra investorgruppen er omkring otte milliarder kroner højere end den værdi, som TDC havde, da børsen lukkede onsdag. Her var telegigantens markedsværdi opgjort til 30,4 milliarder kroner.

»Konsortiet vurderer, at dets planer og forslaget er attraktivt for aktionærer, TDC og Danmark. Konsortiet anerkender den udvikling selskabet har været igennem de seneste år og byder muligheden for at indgå i dialog med bestyrelsen i TDC A/S velkommen,« skriver gruppen.

Konsortiet lover samtidig, at et muligt køb af TDC ikke vil føre til afskedigelser i den danske telekæmpe.

»Konsortiets planer er centreret omkring investeringer og indeholder ingen planer om afskedigelser af medarbejdere,« skriver investorgruppen.