Konkurstruet koreansk rederi giver kapacitetsfald

For første gang siden marts har der været fremgang i antallet af oplagte containerskibe per 1. juli, viser den seneste analyse fra Alphaliner tirsdag.

Foto: STRINGER/BRAZIL
Årsagen til, at der for første gang i flere måneder er blevet taget lidt af trykket af det pressede containermarked, der har lidt under tabsgivende rateniveauer - blandt andet som følge af overkapacitet - er imidlertid ikke så positiv.

Stigningen i oplagte skibe skyldes nemlig, at det koreanske rederi STX Pan Ocean har indstillet stort set samtlige sine containerruter, efter at selskabet gik i betalingsstandsning i begyndelsen af juni, skriver Alphaliner.

Analysehuset noterer, at den samlede oplagte flåde af skibe med en kapacitet på over 500 tyvefodscontainere, teu, den 1. juli var oppe på 177 enheder med en samlet kapacitet på 439.000 teu mod 159 skibe med en samlet kapacitet på 395.000 teu fjorten dagen tidligere.

Alphaliner noterer, at den oplagte flåde havde været tæt på stabil, hvis man fraregner STX Pan Ocean. Den oplagte flåde er desuden blevet mere end halveret fra årets top på 866.000 teu efterhånden, som rederierne har oprustet til højsæsonen.

/ritzau/FINANS