Konkurstruet bredbåndsselskab sælger fra

Norsk selskab overtaget MidtVest Bredbånds kunder til Internet, telefoni og TV. Det betyder fyringer i Holstebro. (Opdateret kl. 13.47)

MidtVest Bredbånd har som det første af de elselskabsejede bredbåndsselskaber i Danmark måttet give op og sælger nu fra. Foto: MidtVest Bredbånd Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det konkurstruede MidtVest Bredbånd har solgt sine 11.000 Internet-, telefon- og TV-kunder til et norsk selskab.

Det norske Altibox, som ejes af energi- og kommunikationsselskabet Lyse, overtager dermed forpligtelsen til at betjene kunderne, mens MidtVest Bredbånd selv fortsætter med at drive selve fibernettet.

Overtagelsen betyder fyringer hos selskabet i Holstebro, der i dag har 66 medarbejdere.

Fyringer i vente

MidtVest Bredbånd gik i betalingsstandsning 9. januar, efter at lokale banker stillede øgede krav til de daværende syv elselskaber, som i fællesskab driver MidtVest Bredbånd. Efterfølgende har et elselskab trukket sig ud.

Skifteretten har i to omgange forlænget fristen til selskabets ledelse, som senest om nogle måneder skulle fremlægge en redningsplan - eller blive erklæret konkurs. Altibox er etableret i Danmark i december 2008. I Norge leverer selskabet Internet, TV og telefoni til over 130.000 kunder i store dele af Norge og har yderligere 30.000 kunder på ventelisten.

»Altibox er en seriøs og solid samarbejdspartner med stor erfaring i at udvikle og levere tjenester til fibernettet. De seks midt- og vestjyske elselskaber har en god forankring i lokalsamfunder, og tilsammen giver det et stærkt koncept til fordel for kunderne,« siger Flemming Poulsen, bestyrelsesformand for MidtVest Bredbånd.

Han beklager, at selskabet har måttet give op, og at det nu koster arbejdspladser.

Beholder selv nettet

Elselskaberne vil dog fortsat eje selve fibernettet og fortsætte med at bygge det ud. Nettet vil blive drevet videre i et nyt selskab. Nu bliver det blot andre leverandører, som kunderne skal købe indhold fra.

Altibox overtager MidtVest Bredbånds kunder og de mindre erhvervskunder. De større erhvervskunder fortsætter hos MidtVest Bredbånd.