Konkursramt TV-auktionshus under mistanke for fusk

Der er sket noget mystisk op til konkursen i auktionshus, der har medvirket i DR-programmer, lyder det fra kurator.

Foto: vchal

For omtrent halvanden uge siden skrev blandt andet Aarhus Stiftstidende om konkursen i York-Auktion. Dengang var flaget pludseligt pillet ned udenfor auktionskontoret i Egå i Aarhus, døren var låst og en seddel på døren beskrev, at det ikke var muligt at indlevere varer til salg. Auktionshuset var ejet af Ole Mortensen, der blandt andet har medvirket i DR-programmet »Under Hammeren«.
Nu er der så dukket nye oplysninger op i sagen om auktionshuset. Det er igen Aarhus Stiftstidende, der beretter om forholdene. Ifølge advokat Per Buttenschøn, der er kurator i pågældende sag, er der mistanke om »uregelmæssiger i selskabet.«»Der er ikke nogle aktiver i konkursboet, og det er meget specielt. Der er simpelthen ingenting. Vi skal have fundet de ting, der tilhører konkursboet, så de kan gå til betaling til kreditorerne,« siger han til avisen.

Som beskrevet i tidligere artikler er flere kunder af auktionshuset blevet snydt for penge. I Ringe på Fyn blev Troels Nielsen snydt for over 30.000 kroner. Han har fået nogle af pengene igen efter artikler om selskabet i Århus Stiftstidende og Fyens Stiftstidende. Troels Nielsen mener stadigvæk, han mangler omtrent 7-8000 kroner.

York-Auktion blev erklæret konkurs den 8. marts af Skifteretten i Næstved. Kort før konkursen stiftede Ole Mortensen to nye selskaber.


»Den ultimative ejer, Ole Mortensen, stiftede to nye selskaber med samme formål - at drive auktion - og sådan noget påkalder sig opmærksomhed i en sag som denne,« siger Per Buttenshøn til Aarhus Stiftstidende. Han undersøger, om aktiverne kan være flyttet over i de nyetablerede virksomheder.

York-Auktion har afdelinger i både Egå, Ringe og Nyrup. Der er samarbejdspartnere, der har flere hundrede tusinder til gode, mens andre private parter skyldes helt ned til 500 kroner, skriver Aarhus Stiftstidende.

Berlingske Business har forgæves forsøgt at få fat på Ole Mortensen.