Konkursramt superiværksætter i politiets søgelys - igen

Både Skat og Østjyllands politi efterforsker en række forhold i den tidligere Skykon direktør Jesper Øhlenschlægers konkursboer, blandt andet et ulovligt aktionærlån på mellem ti og 20 millioner kroner.

Jesper Øhlenschlæger i strandvejsvillaen i Aarhus inden konkursen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke mange uger siden, der blev rejst et millionkrav mod mulitiiværksætteren Jesper Øhlenschlæger, hvor der blev indgivet konkursbegæring mod et af hans tidligere selskaber, Loop House Holding. Nu ånder politiet ham igen i nakken sammen med Skat, der undersøger en række forhold om fusk i millionklassen.

Ifølge Børsens oplysninger gransker myndighederne de konkursboer, der opstod efter Jesper Øhlenschlægers nedtur, der startede med fyringen fra posten som administrerende direktør i vindmøllefirmaet Skykon i 2010, efterfulgt af en mindre storm af konkurser.

Politiet er nu interesseret i et aktionærlån på mellem ti og 20 millioner kroner, som den tidligere direktør skulle have trukket ulovligt ud af sit nu konkursramte investeringsselskab Loop House Holding. I en retsbog, som Børsen har fået aktindsigt i, fremgår det, at der er anmeldt krav, som beløber sig til 50 millioner kroner.

Og som om det ikke var nok, hvirvlede Jesper Øhlenschlæger ind i en personlig konkurs i februar, hvor der nu er anmeldt krav for 29 millioner kroner i hans private konkursbo. Af retsbogen, som Børsen fik indsigt i, fremgår det også, at kreditorerne gisner om, hvorvidt Skykon-ikonet har flyttet aktiver op til konkurserne.

Jesper Øhlenschlæger flyttede nemlig fra Aarhus til Schweiz under sagen, og ifølge kreditorerne flyttede der indbo for cirka 1,5 millioner kroner med ham. Indbo som tilkommer kreditorerne, i det omfang det ikke kan kaldes for rimeligt for at opretholde en acceptabel levestandard.

Østjyllands Politi gransker desuden oplysninger om, at konkursmagneten fjernede mad og vin for et millionbeløb fra spisestedet Café Carstenskiold ved Aaen i Aarhus - som tilhører Øhlenschlæger og hans kone - og kørte det til sommerresidensen i Sydfrankrig, kort før cafeen gik konkurs i 2011, skriver Børsen.

Hovedpersonen selv ønsker ikke at kommentere oplysningerne. Østjyllands Politi fortæller til Børsen, at sagen om ulovlige aktionær- og anpartshaverlån er tæt på færdigefterforsket, men ønsker heller ikke at kommentere på, om der er øvrige efterforskninger i gang.

Skat har indefrosset en del af Jesper Øhlenschlægers aktiver, så han ikke kan råde frit over dem, og ifølge Børsens oplysninger forventer Skat, at kulegravningen kan betyde, at kravet mod den tidligere direktør vil vokse.