Konkursramt Jensby kan muligvis beholde milliongage

Den forhenværende bestyrelsesformand i IT Factory, Asger Jensby har udsigt til at kunne opretholde en årsløn på op til 1,4 mio. kr. på trods af personlig konkurs.

Asger Jensby Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan J¿rgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom den tidligere bestyrelsesformand i IT Factory, Asger Jensby er blevet erklæret personligt konkurs, kan han muligvis beholde en forventet årsløn i 2011 og 2012 på mellem 1 og 1,4 mio. kr. fra sit nyeste IT-firma, Inventive AS.

Asger Jensby er bosiddende i Norge, hvor han er begæret konkurs i skifteretten af IT Factorys kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, fordi han ikke kan tilbagebetale 30 mio. kr.

Lånte millioner af Bagger

Penge han har lånt af Stein Bagger og forretningspartneren Allan Vestergaards selskab Agios United, der også er konkursramt. Dertil kommer 14-15 mio. kr., han ulovligt bevilligede sig selv fra JMI Invest, hvor han også var formand.

Over for Dagbladet Børsen forklarer den udpegede kurator på konkursboet, Thorbjørn Gjølstad Jr., at det ifølge norsk ret ikke umiddelbart er muligt for kreditorerne at gøre indhug i lønudbetalingerne på trods af personlig konkurs.

- Generelt er reglerne sådan, at et konkursbo ikke automatisk får råderet over løn udbetalingerne til fallenter. Hvis der skal forsøges at indholdes løn i en given sag, vil det først kræve, at den udpegede kurator mener, det vil være på sin plads, og efterfølgende skal det godkendes af en dommer.

Samme situation som Riskær

Gjølstad forklarer dog, at det endnu er for tidligt i bobehandlingen til at afgøre, hvorvidt det rent faktisk vil ske.

I 2010 modtog Jensby blot et honorar på beskedne 160.000 til 200.000 kr. fra Inventive AS, men regner altså med at modtage større beløb de kommende år.

- Dertil kommer den fremtidige salgsværdi af selskabet, som nu bygges op, og som i dag har 10-12 ansatte i Kongsvinger (Norge, red.) og København, forklarede Jensby i retten, ifølge Dagbladet Børsen.

Skifteretten opfattede dog de fremtidige salgsindtægter som værende så ”løst funderet”, at retten ikke tillagde det vægt.

Hvis det rent faktisk viser sig, at Jensbys nye IT-satsning er millioner værd, risikerer han, at kreditorerne på ny begærer ham konkurs, ligesom det skete for den bedrageridømte Klaus Riskær Pedersen.