Konkursbo kræver trecifret beløb af bankledelse

Den tidligere bestyrelse for den krakkede Tønder Bank, ex-direktøren og bankens revisor stævnes nu for 180 mio. kr.

Foto: CLAUS FISKER. Tønder Banks tidligere direktør Mogens Mortensen samt bestyrelsesformand Carsten Dinsen Andersen ved et pressemøde om konkursen torsdag d. 8 november 2012.
Læs mere
Fold sammen

Konkursboet efter Tønder Bank, der krakkede for tre år siden, har stævnet bankens daværende seks bestyrelsesmedlemmer, den sidste bankdirektør Mogens Mortensen og bankens revisor BDO for 180 mio. kr. Det skriver JydskeVestkysten fredag.

Boets kurator, Boris Frederiksen, mener således, bankens ledelse svigtede, da den nogle år før konkursen udvidede med flere engagementer og ikke nedskrev til strækkeligt på de dårlige kunder.

»Der er indleveret en stævning fra konkursboet, der handler om ledelses- og revisoransvar for en række forhold med relation til perioden op til Tønder Banks konkurs,« siger Boris Frederiksen  til JydskeVestkysten.

Tønders tidligere borgmester og bestyrelsesmedlem i Tønder Bank, Hans L. Hansen, repræsenterer hele den tidligere bestyrelse, og han er ifølge JydskeVestkysten uenig med konkursboet og mener ikke, at den tidligere ledelse har handlet ansvarspådragende.

Bankens tidligere direktør Mogens Mortensen er ikke med i det fælles forsvar, men har sin egen juridiske bistand.

Han er af Bagmandspolitiet tiltalt for ikke at have indberettet en række lettiske selskaber korrekt og for ikke at have nedskrevet deres værdi. Den straffesag begynder mandag.