Konkurs rammer Vejlegaarden igen

Den omtalte restaurant Vejlegaarden er igen gået nedenom og hjem. Det sker blot halvandet år efter, at restauranten i 2013 også gik konkurs med daværende ejer Amin Skov.

Foto: Camilla Rønde. Fredag sendte Vejlegårdens bestyrelsesformand Jette-Lis Christensen angiveligt konkursbegæringen til skifteretten i Kolding.
Læs mere
Fold sammen

Den skulle have slået dørene op til nydækkede borde og maddufte på tirsdag.

Men det kommer ikke til at ske, for nu har konkurs igen ramt den omstridte Restaurant Vejlegaarden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge avisen fik restaurantens personale således torsdag at vide, at restauranten er gået nedenom og hjem. Og fredag sendte bestyrelsesformand Jette-Lis Christensen angiveligt konkursbegæringen til skifteretten i Kolding.

Lukningen sker godt halvandet år efter, at den nye ejerkreds åbnede restauranten, efter den tidligere ejer Amin Skov med et underskud på 723.000 kroner gik konkurs med spisestedet i 2013. Håbet har efterfølgende været, at Vejlegaarden kunne gå ind i 2015 med balance i økonomien.

»Det kunne ikke lade sig gøre. 2014 ender stort set med et underskud som 2013. Forholdene i branchen er sådan, at rigtig mange restauranter kører med underskud, og vi havde ingen reserver at tære på. Vi har de seneste uger været i intense forhandlinger med flere anpartshavere i håbet om at få tilført ny kapital, men det var ikke muligt. Jeg er utrolig ked af, at det ender sådan. Ikke mindst på vegne af det utrolig gode personale, der var på Vejlegaarden,« siger bestyrelsesformand Jette-Lis Christensen til Vejle Amts Folkeblad.

I alt var fem personer fuldtidsansat i restauranten, mens yderligere ti var løst tilknyttet.

Bland de ansatte var netop den tidligere ejer Amin Skov, som nu står uden job.

»Vi fik beskeden sammen med det øvrige personale, og det var en hård meddelelse at få. Restauranten havde sidste åbningsdag inden jul 23. december, og vi havde rengjort restauranten og skulle netop i gang med at male gulvet i køkkenet og bestille varer ind til åbningen tirsdag, så jeg er lige så overrasket som det øvrige personale,« siger Amin Skov.

Jette-Lis Christensen meddeler, at hun ikke kommer til at åbne en ny restaurant igen.

»Det gør hverken jeg eller den øvrige bestyrelse,« siger hun.