Konkurs­begæring ændrer ikke et komma

Konkursbegæring tjener intet andet formål end at genere mig, siger Johan Schlüter.

Foto: Simon Læssøe. Johan Schlüter i hans hjem på Esplanaden.
Læs mere
Fold sammen

Producentforeningens pengejagt hos de tidligere partnere i Johan Schlüter Advokatfirma fører muligvis også til, at foreningen vil forsøge at få erklæret Johan Schlüter personlig konkurs. Men ifølge Johan Schlüter vil det ikke ændre et komma i forhold, hvor mange penge der er at komme efter.

»Jyske Bank og Producentforeningen har jo allerede sat sig på hvert eneste aktiv. De har taget pant i mit sommerhus og i mit investerings­firma, og det er de værdier, jeg har. Man kan jo ikke klippe håret af en skaldet. Hvis Producentforeningen også vil forsøge at få mig erklæret personlig konkurs, så er det kun for at genere mig,« siger Johan Schlüter.

Investeringsfirmaet har en egenkapital på 3,3 mio. kr. og en gæld på 9,4 mio. kr. Ejendomsværdien af sommerhuset er på 3,9 mio. kr.

Ny arbejdsmæssig tilværelse

Johan Schlüter har, siden han i oktober indgav konkursbegæring for sit advokatfirma, gjort sig forskellige overvejelser om, hvordan han kan skabe sig en ny arbejdsmæssig tilværelse ud over de enkelte bestyrelsesposter, han har.

»Jeg vil jo gerne have noget at stå op til om morgenen og få et eller andet indtægtsgrundlag, men en personlig konkurs vil jo bestemt ikke gøre det nemmere for mig. Det vil kun genere mig,« siger Johan Schlüter.

Johan Schlüter deponerede sin advokatbestalling i oktober, så det bliver rådgivning eller bistand i et andet regi end som advokat.

»Jeg har jo al beskedenhed en ganske betydelig erfaring, men jeg er 71 år, så der er også grænser for, hvad jeg kan gøre, men jeg har da stadig nogle år i mig,« siger Johan Schlüter.

Skulle Johan Schlüter få brug for en advokat i forbindelse med den påståede svindel, bliver det i givet fald Karoly Németh, som kommer til at tale hans sag.