Konkurrenter har sat sig på Cimbers vigtigste ruter

Cimber Sterlings vigtigste ruter var de 14 indenrigs- og regionalflyvninger. Konkurrenterne har allerede sat sig på de 10.

Cimber Sterlings fly står pt. stille på asfalten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går stærkt med at få nye operatører på det kollapsede Cimber Sterlings ruter – i hvert fald når man kigger på de vigtige indenrigs- og regionalflyvninger. Det viser en opgørelse fra branchesitet check-in.dk.

Cimber Sterlings centrale forretning var 14 ruter i Danmark, Skandinavien og Nordeuropa, hvor det bl.a. sendte horder af erhvervsrejsende frem og tilbage. Disse ruter er særdeles attraktive for konkurrenterne, og det viser sig da også i Check-in.dks oversigt.

For allerede under en uge efter at flyselskabet begærede sig selv konkurs er der dækning på 10 af ruterne. Måske ikke med samme kapacitet eller frekvens, som da Cimber Sterling stod for flyvningerne, men ikke desto mindre er der forbindelser.

Nogle af de mest presserende problemer opstod i Sønderborg og på Bornholm, idet Cimbers kollaps efterlod begge uden flyforbindelse til hovedstaden. Og det til stor gene for det lokale erhvervsliv. Her var det Danish Air Transport, der var hurtige til at sætte sig på ruterne.

På andre ruter er selskaber som SAS, Norwegian, Skyways og Sun-Air inde i billedet. Alt i alt tegner der sig et billede af, at de tidligere Cimber-kunder nu har fået alternativer.

En undtagelse er dog lufthavnen i Billund. Her er der endnu ingen afklaring på ruterne til København og Bergen. Derudover er der heller ikke noget nyt for Sverige-ruterne København-Stockholm og København-Växjö. På førstnævnte er der dog masser af trafik med andre aktører, mens trafikken til Växjö er hårdere ramt.

Hed hensyn til Cimber Sterlings leasure-ruter til Sydeuropa, så er det stadig usikkert, hvad der kommer til at ske, og om andre aktører er på vej ind på ruterne. I seneste kvartalsregnskab fra CImber Sterling fremgår det, at selskabet efter seneste rute-trimning i alt havde 26 ruter tilbage.