Konkurrentens bidske stikpille: »Norwegian er ved at løbe tør for penge!«

Lavprisselskabet Norwegian har gigantiske flybestillinger, som det ikke har penge til at betale for , siger den farverige chef for Ryanair, Michael O’Leary.

Foto: Simon Læssøe. Pressebriefing med Ryanairs direktør, Michael O'Leary på Radisson i København
Læs mere
Fold sammen

Chefen for Ryanair, Michael O’Leary, mener, at Norwegians finansielle situation er så anstrengt, at det ikke kan betale for de enorme flyordrer, selskabet har afgivet, skriver Travel Weekly.

»Norwegian vil løbe tør for kontanter i løbet af fire-fem måneder. De famler rundt i blinde,« siger O’Leary ifølge netsitet.

Chefen for det irske lavprisselskab mener, det er en offentlig hemmelighed i flybranchen, at både Norwegian og konkurrenten Monarch døjer med den finansielle situation.

»Det er ikke sikkert, selskaberne overlever vinteren,« fastslår han.

Norwegians pressekontor har dog afkræftet påststandene med en kommentar om, at »de ikke har rod i virkeligheden.«

»Norwegian har tjent penge de seneste ti år og har en stærk likviditet. Desuden ejer selskabet en betydelig del af Bank Norwegian med en markedsværdi på over 13,6 milliarder danske kroner,« hedder det fra Norwegian.

Det norske selskab siger videre, at det ikke ønsker at kommentere sagen yderligere og henviser til kommentarerne fra det britiske pressekontor.

Samarbejde med Norwegian

Det kom ikke som nogen overraskelse, da Ryanair i juli bekræftede, at man arbejdede på at indgå en såkaldt feeder-aftale med Norwegian. Aftalen vil betyde, at de rejsende på Ryanairs omfattende netværk i Europa kan fragtes videre på Norwegians stadigt voksende langdistancenetværk.

Under fredagens pressemøde kom sagen igen frem i lyset.

»Vi taler fremdeles med Norwegian om en aftale, men jeg er ikke sikker på, at de fortsat flyver om tolv måneder,« konstaterede O’Leary.

Svagt resultat

Da Norwegian i juli præsenterede sit andet kvartalsresultat, blev det af analytikerne betegnet som skuffende, svagt og rodet.
Kort tid efter talte E24 med analytiker i Norne Securities, Karl-Johan Molnes, som gik til angreb på Norwegians strategi og mente, at Norwegians forretningsmodel ikke fungerede optimalt.


Norwegian var ikke særligt imponeret over kommentaren og mente, at der er lige så mange meninger om Norwegian, som der er destinationer i rutenetværket.