Konkurrent vil pudse advokater på TV 2-plan

En af de største spillere på det danske tv-marked vil have sine jurister til at granske redningsplanen for TV 2. ”Jeg synes, forliget ser meget mystisk ud," siger direktøren.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Selvom TV 2s direktør Merete Eldrup i dag er en lettet kvinde, kan det godt være, hun må holde vejret lidt endnu.

Konkurrenten SBS Net, som blandt andet står bag Kanal 4 og Kanal 5, vil have sine advokater til at se nærmere på forliget, der blandt andet betyder brugerbetaling på hovedkanalen fra 2012.

”Jeg synes, forliget ser meget mystisk ud. Det kan ikke passe, at folk der i forvejen betaler for at se tv, skal betale endnu mere nu, mens andre kan få det helt gratis. Det er diskriminerende," siger Henrik Ravn, der er adm. dir. i SBS Net.

"Jeg vil have vores jurister til at se på det. I mine øjne er det konkurrenceforvridende for os, der laver betalings-tv,” siger han.

Tvivler på at seerne skal betale
Men selvom redningsplanen i Henrik Ravns øjne er skruet sammen på en mystisk måde, er han tilfreds med den.

”I det mindste er det dejligt, at der er blevet lyttet lidt til os. Vi har hele tiden sagt, at der ikke var brug for en kapitalindsprøjtning til TV 2 lige nu, og det er fint, at brugerbetalingen først bliver indført i 2012,” siger han.

Henrik Ravn tvivler dog en smule på, at seerne reelt skal til lommerne fra 2012.

”Jeg ser det som en forsikringspolice for TV 2, så bankerne er mere villige til at låne stationen penge. Hvis der kommer højkonjunktur igen, har jeg svært ved at forestille mig, at TV 2 vil gøre brug af muligheden, da brugerbetaling er meget upopulært blandt seerne,” siger han.