Konkurrent valgt ind i Topdanmarks bestyrelse

Med klart flertal er Torbjörn Magnusson, adm. direktør for det svenske forsikringsselskab If, netop valgt ind i bestyrelsen i Topdanmark.

Den svenske forsikringskoncern Ifs adm. direktør, Torbjörn Magnusson (tv.), er nyvalgt til Topdanmark-bestyrelsen. Til højre formanden Michael Pram Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det svenske forsikringsselskab If har netop taget det første skridt til at få mere indflydelse i Topdanmark. På torsdagens generalforsamling i Topdanmark har If således fået valgt sin adm. direktør, Torbjörn Magnusson, ind i bestyrelsen i Topdanmark.

If, der er ejet af den finske finanskoncern Sampo, er udover at være direkte konkurrent til Topdanmark også storaktionær med 25 procent af aktierne og 28,6 procent af stemmerne i Topdanmark.

Blot 44,33 procent af stemmerettighederne var repræsenteret på generalforsamlingen, og dermed kunne If udnytte sine mange stemmer til at få forslaget vedtaget.

Forslaget var stillet af bestyrelsen efter ønske fra If. Ifølge dirigenten på generalforsamlingen var der på forhånd afgivet så mange fuldmagter, at bestyrelsen rådede over mere end 90 procent af de repræsenterede stemmer.

Dermed konkluderede dirigenten, at forslaget var vedtaget.

Valget krævede samtidig en ændring af Topdanmarks vedtægter, der hidtil ikke har tilladt ansatte fra konkurrerende virksomheder i bestyrelsen i Topdanmark. Denne vedtægtsændring blev ligeledes vedtaget med suverænt flertal.

En række institutionelle investorer med kapitalforvalteren SEB Asset Management i spidsen havde ellers forud for generalforsamlingen udtrykt klar modstand mod, at en konkurrent skulle ind i bestyrelsen, mens også aktionæren ATP's underdirektør, Claus Wiinblad, fra talerstolen på generalforsamlingen udtrykte skepsis over for den særprægede situation.

På trods af det stemte ATP alligevel for forslaget med en forventning om, at Topdanmark fortsætter den nuværende strategi, herunder den nuværende udlodningspolitik og kapitalstruktur.

Der bliver ikke ændret i formandskabet, hvor Michael Pram Rasmussen fortsætter som formand og Søren Thorup Sørensen fortsætter som næstformand. Dermed er Torbjörn Magnusson altså valgt som menigt medlem af bestyrelsen.

Topdanmarks bestyrelsesformand, Michael Pram Rasmussen, gjorde det klart fra talerstolen på generalforsamlingen, at valget af Torbjörn Magnusson som nyt bestyrelsesmedlem ikke vil medføre en ændret strategi i Topdanmark.