Konkurrent ser åbning i markedet

Konkurrenten PwC håber på så meget uro under fusionen mellem KPMG Danmark og EY, at selskabet kan snuppe nogle af KPMGs kunder. Ifølge KPMG bakker kunderne dog op om fusionen.

Ernst & Youngs (EY) hovedkvarter i den gamle TV-Byen i Søborg. Foto: Jonas Fogh Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis fusionen mellem KPMG Danmark og EY, det tidligere Ernst & Young, ikke forløber gnidningsfrit og med for meget besvær for kunderne, står konkurrenten PwC klar i kulissen til at overtage kunderne.

Mogens Nørgaard Mogensen, seniorpartner og administrerende direktør i PwC, mener, at sammenlægningen giver kunderne en anledning til at tage deres revisorforhold op til overvejelse.

»Jeg tror, at det vil være meget naturligt, at når man alligevel skal til at have noget bøvl, kigger man lige på, om det er det rigtige setup, man har, og om det er de rigtige samarbejdspartnere, man har. Det er da nogle markedsmæssige muligheder, vi som PwC kan se,« siger Mogens Nørgaard Mogensen og tilføjer:

»Enhver integrationsproces kræver meget intern tid og fokus, og det går ét sted fra, og det plejer at være kunderne.«

Hos KPMG, der er revisor for store danske virksomheder som A.P. Møller - Mærsk, Carlsberg og Arla, afviser seniorpartner og administrerende direktør Jesper Koefoed, at der er noget af komme efter. Han har således orienteret sine største kunder om den kommende fusion.

»Tirsdag foretog vi en rundringning til vores top 100-kunder, og den feedback, vi fik, var enormt positiv. De sagde, at det (fusionen, red.) er det eneste rigtige, og at det immervæk er en god aftale, vi har lavet. Jeg har selv snakket med seks-otte stykker af dem, og de er utroligt positive,« siger Jesper Koefoed.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra flere af KPMGs største kunder, men de har enten afvist at kommentere fusionen eller har undladt at vende tilbage.

Selv om KPMG fremover skal være en del af EYs internationale forretning i stedet for KPMGs, mener Jesper Koefoed ikke, at ændringen vil have afgørende betydning for kunderne, der følger med KPMG over i EY.

»Vi fortsætter der, hvor vi er valgt som revisor. Revisoren skal jo vælges på en generalforsamling, og der er det den juridiske enhed, der bliver valgt. Så selv om vi skifter navn, skifter man ikke revisor. Det er stadig det samme selskab og de samme mennesker, så det er business as usual,« siger Jesper Koefoed.