Konkurrencestyrelsen støtter mæglerne

Der er ingen tvivl om, at en tilstedeværelse af forsikringsmæglere på privatmarkedet vil øge konkurrencen herhjemme, mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Et par brede skuldre stiller sig nu ved siden af forsikringsmæglerne i opgøret med de langt stærkere skadesforsikringsselskaber. For som beskrevet i Berlingske i går mener forsikringsmæglerne, at konkurrencen er alt for svag på markedet for forsikring af privatkunder og mindre virksomheder. Det skyldes, at der ikke er nogle uvildige mæglere til at repræsentere kunderne.

Denne udlægning bekræftes fra kontorchef Niels Enemærke fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der netop har undersøgt konkurrenceforholdene på forsikringsområdet i Danmark. »Mæglerne vil kunne understøtte forbrugerne i at agere aktivt på markedet, og det vil kunne øge konkurrencen.«

Hidtil har budskabet fra konkurrencemyndighederne været, at der skal skabes et slags marked, hvor danskerne kan få en mægler til at skaffe en bedre og måske billigere forsikring – uden at det koster kunderne ekstra. Men det kræver ifølge mæglerne, at forsikringsselskaberne giver mægleren del i deres sparede salgsomkostninger. Det har selskaberne hidtil afvist.

»Vi foreslår, at man deler en gevinst i porten, hvis der er en. Det vil øge forbrugernes aktivitet på markedet,« siger Niels Enemærke.