Konkurrencestyrelsen: Bankerne på månen

Det er decideret forkert, når bankerne i en pressemeddelelse frikender sig selv på de fleste punkter, mener direktør i Konkurrencestyrelsen Agnete Gersing.

At de syv lokalbanker frikender sig selv på de fleste punkter i kartelsagen, har direktør i Konkurrencestyrelsen Agnete Gersing kun hovedrysten tilovers for.

"Det er jo helt på månen og fuldstændig forkert. Det synes jeg, bankerne burde erkende mere klart. Det forbløffer mig. Men jeg har hele sagen igennem været forbløffet over, at bankerne ikke i højere grad ville erkende, at de måske havde gjort noget ulovligt. Nu er det slået helt fast, at der er tale om et ulovligt samarbejde, og det ville klæde bankerne at erkende det," siger Gersing til Ritzau.

De syv lokalbanker - Møns Bank, Skælskør Bank, Vordingborg Bank, Diba i Næstved, Lokalbanken i Nordsjælland, Totalbanken på Fyn og Lollands Bank - bliver nu meldt til politiet, og Konkurrencestyrelsen venter, at der bliver rejst tiltale. En eventuel bøde kan blive på op til 15 millioner, vurderer Konkurrencestyrelsen.

/ritzau/