Kongresserne vælter København i år

København har aldrig tidligere haft så mange kongresgæster, lyder den positive melding.

I gennemsnit bruger en delegeret 3.100 kr. pr. døgn på overnatning, mad og drikke, transport, shopping og fornøjelser. 101.000 forventede kongresgæster vil give 400.000 overnatninger og en samlet omsætning på ca. 1,2 mia. kr. Arkivfoto fra LO's kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

København får i år det højeste antal kongresgæster nogensinde, skriver Finans.

De mange besøgende skaber en milliardomsætning. Ifølge Wonderful Copenhagen vil mere end 100.000 delegerede i løbet af 2016 søge til København for at deltage i en konference eller kongres.

»København har aldrig tidligere haft så mange kongresgæster, og det betyder utrolig meget. Deltagerne i kongresser og konferencer har det højeste døgnforbrug af alle gæster,« siger Jonas Wilstrup, kongreschef i Wonderful Copenhagen, til Finans.

I gennemsnit bruger en delegeret 3.100 kr. pr. døgn på overnatning, mad og drikke, transport, shopping og fornøjelser. 101.000 forventede kongresgæster vil give 400.000 overnatninger og en samlet omsætning på ca. 1,2 mia. kr.

Det er især de medicinske kongresser, som dominerer. I alt afholdes der ifølge Finans ni arrangementer på sundhedsområdet med 3.000 eller flere deltagere.