Kongen af Gammel Skagen har fået ny Porsche

Tirsdag d. 15. Juli 2014 fotograferes Michael Pram Rasmussen nede ved Ruths hotel i Skagen til en sommerserie om Skagens erhvervsliv i Berlingske Business Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Onsdag i uge 29 er altid årets travleste dag på Ruths Hotel, har hoteldirektør Peter Christian Jensen fortalt, og allerede ved nitiden tiltrækker et par Maserati’er foran hotellet sig opmærksomhed.

En ung kvinde i kropsnær sort stropkjole og stiletter poserer på køleren, mens en mand fotograferer.

Mange feriegæster sover længe efter en lang nat på diskotek Hyttefadet, men der er alligevel livlig trafik ud ad Højenvejen til Gammel Skagen op af formiddagen.

En skinnende sort Porsche 911 4S Targa svinger ind foran Hyttefadet, hvor en servitrice er ved at gøre klar til frokostgæsterne. Ved rattet sidder en af Danmarks mest kendte erhvervspersoner, til daglig bestyrelsesformand for A.P. Møller - Mærsk med videre og om sommeren konge af Gammel Skagen, Michael Pram Rasmussen.

Skønt sommerliv

I dag optræder en solbrændt Michael Pram Rasmussen i rollen som levemand. Han har sommerhus i Gammel Skagen, hvor han har holdt ferie gennem en menneskealder.

Nu holder han stille foran restaurant Hyttefadet, og fra den åbne sportsvogn studerer han tavlen med spisekortet, inden han fortsætter ned mod hjertet af Gammel Skagen, Ruths Hotel.

En kortege af biler triller langsomt hen ad Jeckelsvej, et par unge fyre vinker til Mærsk-formanden, som svarer ved at gasse motoren op til et kort, men højlydt og potent brøl. Sådan en Porsche koster let op mod tre millioner kroner, så der er ikke noget at sige til, at både små og store drenge begejstres.

Michael Pram Rasmussen parkerer frækt på hjørnet før Ruths Hotel, står ud af bilen og hilser på en lyshåret kvinde i en Audi-cabriolet, som han sludrer uforstyrret med. Livet er skønt i Skagen om sommeren.

Dyre biler og minigolf

De kendte er for alvor kommet til byen. Liebhaver-ejendomsmægleren Jan Fog rapporteres set i en lyseblå Lamborghini, ligesom racerkøreren Thorkild Thyrring fik vasket firehjulstrækkeren på tanken forleden.

En historie, som en sommergæst bandt Berlingskes gossip-redaktion på ærmet forleden om, at de dyre biler er passé i Skagen, holder ikke. I løbet af en times tid træffer man nemt mindst to Ferrari’er – en knaldrød og en sort!

Tidligere forskningsminister, venstremanden Helge Sander, er også i Skagen, men kan dog ikke prale af nogen Porsche. Han holder i stedet fast i minigolfen. Han har i mange år haft en timeshare-lejlighed på Traneklit i Gammel Skagen, men valgte sammen med Skagen Minigolfklub at køre ud til restaurant De 2 Have på Grenen for at spise frokost i anledning af foreningens 35 års jubilæum.

Og kronprinsessen? Ingen nye efterretninger ...