Konen bliver udvist: Succesrig iværksætter forlader Danmark

En af stifterne bag Aarhus Street Food vælger at forlade Danmark, da hans thailandske kone ikke kan få ophold.

Læs mere
Fold sammen

Den danske iværksætter Kasper Kragelund, der står bag Aarhus Street Food, har besluttet sig for at forlade Danmark, da hans thailandske kone, Janyaphon Tojor, ikke kan få ophold i landet. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har hun en månedsløn på 35.000 kroner, hvilket er nok til at få ophold i Danmark. Anmodningen er dog alligevel blevet afvist, blandt andet fordi Janyaphon Tojor er ansat i sin mands firma. Parret har tre børn, der alle har dansk pas. På fredag rejser familien til Bangkok.

»Der er mange følelser i spil. Jeg tænkte jo, at efter otte år i udlandet kom jeg hjem med en masse erfaring og kunne lave nogle forretninger, der er lidt større, end det Danmark er vant til. Jeg troede, at det ville blive en hjertelig velkomst. Det her er lidt anderledes, end jeg havde forventet,« siger Kasper Kragelund til Børsen.

Kasper Kragelund fortæller, at han ellers havde planer om at starte en hel række af nye projekter i Danmark. Det seneste projekt Aarhus Street Food, har omtrent et år efter åbningen skabt 350-400 arbejdspladser i Aarhus.

Det var netop i en ny bod i Aarhus Street Food, at Janyaphon Tojor var blevet ansat. I afvisningen står der, at hun var blevet tilbudt jobbet med henblik på at skaffe hende en opholdstilladelse, hvilket ikke er tilladt.

Familien har boet i Danmark de seneste otte år. Inden da boede Kasper Kragelund i Thailand, hvorfra han har drevet flere virksomheder. Et af hans tidligere selskaber er blevet solgt til TDC.

Til TV2 har udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, fortalt, at hun ikke ønsker at gå ind i den konkrete sag. Men hun skriver, at de stramme regler er en nødvendighed.

»Vi ved godt, at reglerne gør det svært for nogle danskere at få deres udenlandske ægtefælle til landet. Men vi så op gennem 1990’erne, at lempelige familiesammenføringsregler skabte ghettodannelser præget af arbejdsløshed og kriminalitet. Den fejl ønsker vi ikke at gentage. Derfor er det nødvendigt at have stramme familiesammenføringsregler,« skriver Inger Støjberg.