Koncerndirektør forlader Vestas: Slår sig sammen med Brøndby-rigmand

Vestas-profil forlader vindkoncernen og skal fremover være direktør i et selskab, der ejes af Brøndbys hovedaktionær.

FDen 39-årige koncerndirektør for vindmøllegiganten Vestas, Morten Albæk, forlader sin post og skal fremover skal Morten Albæk være administrerende direktør i det nystiftede investerings- og rådgivningsselskab Voluntas ejet af rigmanden Jan Bech Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Den 39-årige koncerndirektør for vindmøllegiganten Vestas, Morten Albæk, forlader sin post senest ved udgangen af juni, skriver Børsen.

Fremover skal Morten Albæk være administrerende direktør i det nystiftede investerings- og rådgivningsselskab Voluntas.

Selskabet er ejet af rigmanden Jan Bech Andersen, der har skabt en formue gennem en international karriere i shippingbranchen. Han bliver bestyrelsesformand og hovedejer, og han har smidt 100 mio. amerikanske dollar, svarende til 660 mio. danske kr., i selskabet.

 

Investeringsekspert Morten Tinggaard er selskabets tredje medejer

Morten Albæk er uddannet filosof og kom i 2009 til Vestas efter en periode i Danske Bank. Under tidligere direktør for Vestas, Ditlev Engel, som var direktør fra 2005 til 2013, er Morten Albæk blevet betragtet som direktørens højre hånd og har ofte været i front ved fremlæggelse af Vestas’ regnskaber.

Magasinet The Internationalist har fire gange kåret Morten Albæk til en af de 100 mest indflydelsesrige marketingsdirektører i verden.