Koncernchef fyret fra grønlandsk detailkæmpe

Koncernchef i KNI og tidligere Fakta-direktør, Claus Jensen, er ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq AG blevet fyret. Samtidig forlader centrale medarbejdere handelshuset.

Arkivbillede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Photographer: Ulrik Bang / BANG.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter længere tids uro i KNI er topchefen for det grønlandske handelshus KNI nu sat på porten.

Konstitueret koncernchef bliver ifølge det grønlandske medies oplysninger direktøren for KNIs energidivision Polaroil, Peter Grønvold.

Samtidig med fyringen af Claus Jensen har et bestyrelsesmedlem, Marianne Wiinholt, der til daglig er økonomidirektør i Dong Energy, valgt at træde ud af bestyrelsen, og to ledende medarbejdere, økonomi- og finansdirektør Jan Rahbech og regnskabschef Per Jensen, har valgt at opsige deres stillinger.

I foråret meddelte Claus Jensen, at han ville rydde op i KNI med den begrundelse, at flere ansatte ikke havde de rette kvalifikationer. Men direktørens handlinger er altså ikke faldet i god jord i organisationen. Flere ansatte har således ifølge Sermitsiaq AG skrevet anonymt til bestyrelsesmedlemmer og klaget over direktørens dispositioner og ledelse.

Claus Jensen har tidligere været direktør for Fakta-kæden, men den post måtte han forlade på grund af uenigheder med Coops ejere.

KNI sælger årligt varer i grønlandske bygder og byer for 2,5 milliarder kroner. Handelshuset er ejet af Grønlands Selvstyre og består af energivirksomheden Polaroil, detailkæden Pilersuisoq, slagteriet Neqi, KNI Engros og webshoppen Pisisa.gl.