Kompromisløs strateg skal genstarte Microsoft i Danmark

Marianne Dahl Steensen er kompromisløs i sin tilgang til kunderne. Derfor er hun det naturlige valg som Microsofts nye danske landechef.

Marianne Dahl Steensen bliver ansvarlig for at eksekvere Microsofts nye strategi på dansk jord. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At Microsoft henter en ny landechef, der bevæger sig hjemmevant i internationale netværk, har masser af bestyrelseseerfaring som 41-årig, og som har erfaring på topledelsesniveau, er der ikke noget usædvanligt i. Usædvanligt er det dog, at Marianne Dahl Steensen ikke kommer fra IT-branchen.

Alligevel giver ansættelse af den himmelstormede aarhusianer mening for Microsoft anno 2015. Software-giganten er i gang med en stor global omlægning af strategien. Microsoft skal være mindre Windows og mere cloud-platforme og brugervenlige PCer.

Da den danske landechef gennem tre år, Niels Soelberg, trak sig, ønskede man en chef, der var mere kundeorienteret, og lige netop det stillingsopslag passede Marianne Dahl Steensen perfekt på.

Både som landechef for Codan siden 2011 og som vicedirektør i TDCs erhvervsdivision siden 2006, har hun stået i spidsen for transformationer, der skulle sætte kunderne mere i fokus.

Hendes kompromisløse kundefokus er så omfattende, at selv dårlige brugeromtaler på sociale medier, bliver en vigtig del af hendes ledelsesstil. Ofte svarer hun selv direkte på dårlige Facebook-omtaler. Det vil hun også gøre fra sit kontor hos Microsoft, når først hun har sat sig helt ind i softwaregigantens produkter. Men endnu vigtigere bliver kritikken brugt som afsæt for interne vurderinger af, hvordan de ansatte kan give kunderne en bedre oplevelse.

Del af eksklusivt kvindenetværk

De første skridt på en allerede imponerende karrieresti tog Marianne Dahl Steensen hos konsulentvirksomheden Accenture, da hun blev ansat i 1999. Her arbejdede hun, ikke overraskende, også med kundestrategier på tværs af landegrænser. Siden er hun nærmest konstant steget i graderne, hvilket indtil nu er kulmineret med topposten i Microsoft Danmark. Det stopper dog ikke nødvendigvis her.

Gør man det godt i rollen som landechef, har Microsoft traditionelt ikke været sen til at give belønning i form af en forfremmelse til den internationale organisation. Det er også målet for Marianne Dahl Steensen, tør hun godt erkende.

Det er ikke kun herhjemme, at erhvervslivet har fået øjnene op for den talentfulde kvinde. I 2010 blev hun som en af 13 kvinder verden over udvalgt til det eksklusive Rising Talent-network, hvor medlemmer bliver håndplukket af Egon Zehnder International.

Den nye Microsoft-chef er gift med Jesper Steensen, salgsdirektør i SEB Pension. Sammen har de et femårigt tvilingepar og en 13-årig bonusdatter. Når hun ikke arbejder eller bruger tid med familien, agerer hun mentor for unge talentfulde kvinder med karriereambtioner. »Det er mit lille bidrag til mere ligestilling i erhvervslivet,« som hun siger.