»Kompliceret at finde en langsigtet løsning«

Torms bestyrelsesformand, Flemming Ipsen, slås både mod tiden og en stor gruppe af långivere, der skal blive enige. Han tror dog på, at det endelig vil lykkes at finde en langsigtet løsning på Torms problemer i år.

»Det er en lidt usædvanlig situation, men det kan håndteres.« Sådan siger Torm-formand Flemming Ipsen om de ukendte investorer, der har købt gældi rederiet. Foto: David Leth Williams Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er status på forhandlingerne om en langsigtet løsning?

»Det var en proces, vi indledte sidste sommer. Processen kører, men er langtfra afsluttet. Den involverer mange parter, og det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at give en fornemmelse for, hvornår den ender,« siger bestyrelsesformand Flemming Ipsen.Betyder det, at det tidligst bliver efter sommerferien?

»Jeg vil ikke komme med et bud.«Er der nogen bestemt årsag til, at det trækker ud?

»Det er en kompliceret proces. Det er med stakeholders, som ikke alle har den samme tilgang til problemet. Blot at få disse interesser ind på en linje tager naturligvis noget tid. Processen er forløbet, som vi havde forventet, da vi startede.«Jeres långivere har tidligere været uenige – er de stadig det?

»Det er klart, at bankerne har forskellig størrelse og forskellig tilgang til shipping, så der er pr. definition nuanceforskelle.«Nogle af bankerne har videresolgt deres gæld – ved I overhovedet, hvem I skylder penge?

»På nogle af gældsposterne kender vi nogle navne, men vi har ikke det fulde billede.«Hvad betyder det, at I ikke ved, hvem I skylder penge?

»Det er en lidt usædvanlig situation, men det kan håndteres.«Er det alene finansielle investorer som hedgefonde og kapitalfonde, der har købt gælden?

»Ikke nødvendigvis. Men vi har ikke det fulde overblik over, hvor posterne er endt op.«De nye ejere af gælden skal vel også være med i en løsning?

»Det er naturligt.«Er det med til at forhale processen?

»Ja, måske. Omvendt kunne det måske også være en accelerator, fordi der er nogen, der viser, at de har lyst til at eje gælden. Det giver måske fra start en anden tilgang til at finde en endelig løsning.«Egenkapitalen er snart i minus – der skal vel tilføres kapital på den ene eller anden måde?

»Den proces vil jeg ikke på nogen måde kommentere. Der er ting i gryden i øjeblikket, og så må vi se, hvordan det løses.«Hvordan kan man overhovedet hente kapital, når man har en gæld, der er et godt stykke over skibenes værdi?

»Det kræver naturligvis, at balancen på et tidspunkt bliver renset.«Hvordan kan man rense den?

»Det er der mange løsninger til.«

Kan du nævne et par stykker?

»Nej, det vil jeg ikke, da jeg så ville tage långiverne til indtægt for nogle løsninger, som er under diskussion.«