Kommuner kæmper for københavnsk letbane

Et nyt offentligt samarbejde skal bane vejen for, at der bliver etableret en letbane omkring København, så trafikpresset på ringvejene kan blive lettet.

Trafikken er steget voldsomt de seneste ti år, og det skaber køer - her på Københavns Ring 3. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nanna Kreutzmann
Letbane-samarbejdet består af 11 kommuner og Region Hovedstaden, og deres mål er at få gang i det foreslåede projekt, skriver Ritzaus Bureau.

Formanden for samarbejdet er Karin Søbjerg Holst, borgmester i Gladsaxe. Hun er tilfreds med, at der nu sker noget konkret i sagen.

"Vi har taget et vigtigt i retning af at få den letbane, som vi har talt om i årevis. Derfor er jeg meget glad for det samarbejde, som kommunerne og Region Hovedstaden nu har etableret," siger Karin Søbjerg Holst.

Målet lige nu er at få lavet en tids- og procesplan til 1. april 2008 og at begynde at undersøge mulige finansieringsmetoder. Og formanden er overbevist om, at samarbejdets udmeldinger vil blive taget til efterretning af Christiansborg.

- Vi tror, at regeringen har forståelse for, at trafikproblemerne i hovedstadsområdet er så alvorlige, at der er brug for omgående investeringer, siger hun.

Ifølge Karin Søbjerg Holst er trafikken i regionen er steget med 40 procent i løbet af ti år.