Kommuner fyrer KMD - delvist

Kommunerne har fyret det udskældte IT-selskab KMD fra en del af kontrakten om skandaleramte støttesystemer. Fyringen er den foreløbige kulmination på et problemfyldt forløb med langvarige forsinkelser.

Kommunerne har nu opsagt en del af deres aftale med IT-giganten KMD. Arkivfoto: KMD Fold sammen
Læs mere

Kommunerne har fyret den udskældte IT-leverandør fra en del af kontrakten om udvilkling af kommunernes støttesystem. Fyringen drejer sig om udviklingen af et administrationsmodul, som er en delleverance til støttesystemerne. Det oplyser KL i en pressemeddelelse her til morgen.

Det er kommunernes it-fællesskab KOMBIT, der nu har ophævet kontrakten. Ifølge KL skyldes ophævelsen langvarige forsinkelser af leveringen og en manglende tro på, at KMD kan løse problemet.

»Det er en helt rigtig beslutning af KOMBIT at trække en streg i sandet nu. Vi kan ikke blive ved med at se til, mens KMD’s levering af støttesystemerne bliver mere og mere forsinket. Nu er den del af kontrakten ophævet, og så er KOMBIT i fuld gang med at finde en kompetent leverandør, som har en reel interesse i at levere. Så må vi håbe, at KMD leverer på de resterende dele af leverancen,« siger KL-formand Martin Damm.

TV2 skriver. at kommunerne nu har stillet KMD et ultimatum: Hvis der ved udgangen af februar ikke ligger et forlig, som de to parters bestyrelser kan tage stilling til, skal KMD forvente at få ophævet kontrakten på de støttesystemer, der er nøgleelement i det monopolbrud, KMD sidder tungt på.

Forløbet, der får KOMBIT til at trække i nødbremsen, har nu varet 15,5 måned og kostet kommunerne milliarder. Mens kommunerne mister penge for hver måned, der går, tjener KMD på det, fordi de leverer de nuværende systemer.

»Det er helt uholdbart, at kommunerne hver eneste måned taber penge på disse langvarige forsinkelser, mens KMD omvendt får en betydelig meromsætning, fordi KMD også leverer de nuværende systemer. De er langt dyrere end de systemer, som KMD har forpligtet sig til at levere fremover, og KMD har dermed interesse i forsinkelsen. Derfor er det eneste rigtige naturligvis også, at KMD skal betale kompensation til kommunerne,« siger Martin Damm i pressemeddelelsen.