Kommunal IT skal i åben konkurrence

De Radikale ærgrer sig over, at de store IT-investeringer i forbindelse med kommunefusionerne ikke har ført til ny udvikling og efterspørger en strategi, der skaber åbne standarder for IT i den offentlige sektor.

Det vil give flere mindre danske virksomheder mulighed for at være med i udviklingen af det offentliges IT, skriver erhvervsportalen Idag.dk.

- Det milliardbeløb, der er brugt på IT-fusioner, har ikke fornyet den digitale forvaltning i kommunerne, der burde have haft mulighed for samtidig med fusionerne at kunne udvikle nye og forbedrede IT-systemer. I stedet har vi foretaget en massiv investering i status quo. Men nu skal vi se fremad. Der skal damp på kedlerne, så vi får udrullet åbne standarder i hele den kommunale sektor. Det vil skabe det udviklingsrum for nye og gamle aktører, vi mangler, siger De Radikales IT-ordfører Morten Østergaard.

Han foreslår, at kommunernes eget IT-selskab KMD benytter åbne standarder i stedet for, som i dag, at beskytte sine standarder. Det udelukker nemlig i praksis en lang række mindre virksomheder fra at kunne udvikle programmer, der ville kunne konkurrere med - netop KMD:

- Der er for lidt konkurrence. Det er ikke afgørende, hvem der er i markedet, men hvem der har de bedste produkter. Det gælder også for den kommunale IT, siger Morten Østergaard.

Kilde: Idag.dk