Kommer Smedegaard med nyt til Esplanaden?

Alm. Brand Henton håber på, at onsdagens halvårs-rapport fra A.P. Møller – Mærsk også vil byde på nyt om den ledelsesmæssige situation i Danmarks største virksomhed. Den rutinerede analytiker Stephen Rammer er nysgerrig efter, om Smedegaard vil føre en helt ny kultur med sig til Esplanaden.

Oliepriser og fragtrater. Integration af P&O Nedlloyd og salg af borerigge.

Det har været de forholdsvis konkrete og målbare størrelser, der har været i fokus forud for A.P. Møller – Mærsks halvårsregnskab, der sendes på gaden på onsdag. Optimismen spreder sig blandt analytikerne, der ser en stærk udvikling i fragtraterne i andet halvår som en nøgleudvikling i forhold til deres bedømmelse af den danske olie, shipping- og detailgigant.

Dermed er der stærke tegn på, at den værste krise er ovre i container-forretningen, der sidste år meget uvant måtte æde et tab på hele 3 mia. kr.

Men hos Alm. Brand Henton har aktieanalysechef Stephen Rammer også et lille håb om, at onsdagen vil byde på nyt om andet end fragtrater og borerigge. Han efterlyser lidt nyt om det forestående ledelsesskifte, hvor Carlsberg-chefen i løbet af efteråret afløser den mangeårige topchef Jess Søderberg.

”Vi vil godt have en fornemmelse af, hvordan den ledelsesmæssige situation udvikler sig på Esplanaden,” siger Stephen Rammer til Business.dk

”Hvor står virksomheden strategisk? Hvor er virksomheden på vej hen. Er ledelsesskiftet et opgør med den hidtidige måde at gøre tingene på, eller er det bare et nyt persongalleri, der skal sættes ind,” spørger den rutinerede shipping-analytiker.

”Får den nye topledelse lov til at tænke sig om og selv i høj grad lægge den fremtidige kurs for A.P. Møller – Mærsk? Eller er der en meget stærk ejer, der sætter nogle temmelig klare grænser for, hvilket strategisk og ledelsesmæssigt råderum topledelsen skal arbejde inden for”?

Stephen Rammer siger, at han ikke forventer de store og klare meldinger på den front, men han mener, det er vigtigt og interessant, hvor dybt ledelsesskiftet rækker.

”Er der udsigt til et opgør med hele kulturen på Esplanden? Det vil jeg godt have en stærkere fornemmelse af,” siger Stephen Rammer til Business.dk.