Kommer Kronprinsen?

Rygterne går i Skagen i Uge 29, om kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og børnene mon dukker op? Arkivfoto: Betina Garcia Fold sammen
Læs mere
Stemmerne sænkes en smule, når sommergæsterne i Skagen stiller spørgsmålet. Noget klart svar har Berlingskes udsendte ikke fået. Vi hørte rygtet første gang mandag formiddag under et privat besøg hos en sommerhusejer. Men flere normalt velinformerede kilder, som avisen spurgte i løbet af mandagen, mener at vide, at Hendes Kongelige Højhed, kronprinsesse Mary gæster Skagen i løbet af uge 29 – vistnok med børnene.


Og hvor skal hun bo? Kilderne ser hemmelighedsfulde ud. Måske hos kronprinsparrets gode venner professor Christian Buchwald og hans hustru Elisabeth, som har sommerhus i Gl. Skagen.

Ifølge de lokale holdt kronprins Frederik engang til i en bondegård, vistnok lyserød, for enden af Hulsig-stien. Men det var før, han blev gift, såh ...

Kommer Mary, vil al snak om, at Hellerup-ugen i Skagen er ved at tabe til Uge 29 i Tisvilde, formentlig forstumme. Men snakken om, at uge 29 i Skagen ikke er, hvad den har været, er der under alle omstændigheder ingen Skawboer, der køber.

»Det eneste, vi mærker, er, at de helt unge – dem mellem 18 og 22 år – måske i højere grad bliver væk. Men det giver bare lidt mindre uro i gaden. Og mere omsætning til os, for par og andre ældre og mere etablerede gæster, som kommer i stedet, lægger flere penge,« siger Peter Christian Jensen, hoteldirektør på Ruths.

Det går dog ikke godt for alle i Skagen. Sommerhusejere i Vesterby gyser ved tanken om den tidligere ejer af 13 Matas-butikker Kurt Kejser Nielsen, der måtte opgive sit kæmpestore sommerhus lige ud til Kattegat med refugiet Klitgården som nabo.Kurt Kejser Nielsen mistede sit provenu fra Matas-salget på et trecifret millionbeløb på blandt andet spekulation i ejendomme. Men så er han da fri for at ærgre sig over, at havudsigten fra Kattegatkysten ikke er, hvad den har været, når enorme krydstogtskibe snart begynder at anløbe Skagen Havn. Det ærgrer mange sommergæster.