»Kommer jeg til at savne det? Det kan du tro. Kommer jeg til at fortryde det? Ja, det gør jeg nok også«

Efter otte år og en ottedobling af aktiekursen takker Henrik Brandt af som adm. direktør i Royal Unibrew. Ønsket om mere plads i kalenderen ligger bag beslutningen, som han er sikker på, at han vil fortryde fra tid til anden.

Henrik Brandt stopper senest til sommer som direktør for Royal Unibrew, som han har stået i spidsen for siden 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når aktiekursen falder med over otte procent på nyheden om, at man trækker sig som direktør, så ved man, at ens arbejde har været påskønnet. Henrik Brandt har som adm. direktør i bryggeriet Royal Unibrew ottedoblet værdien af selskabet, men senest til sommer er det slut: Henrik Brandt stopper som direktør i virksomheden.

»Kommer jeg til at savne det? Det kan du tro. Kommer jeg til at fortryde det? Ja, det gør jeg nok også en overgang. Men jeg tror, det er det rigtige for virksomheden og for mig selv, men jeg er glad for at være her, og jeg kommer til at savne det – det er der ingen tvivl om,« siger Henrik Brandt.

Henrik Brandt er 61 år gammel og giver selv sin alder som grund for, at han nu vil prøve noget nyt. Ikke fordi han føler sig gammel, men fordi han som direktør også skal tænke på, hvornår det er bedst for virksomheden at overdrage lederskabet.

»Når man sidder i min rolle, så skal der være et antal år tilbage, hvis man løber ind i noget stort, som man gerne vil eksekvere på,« siger han, »Der er ingen ændring i strategien. Ud af de 2400 medarbejdere, er er de 2399 de samme. Bestyrelsen er den samme, og vores planer er de samme, og mit job er at sikre, at det er business as usual, indtil Jesper B. Jørgensen tager over (den udpegede afløser for Henrik Brandt, red.)«

For et år siden sagde Henrik Brandt i et interview med Berlingske Business, at han ikke havde tænkt sig at stoppe, bare fordi han var blevet 60, og stoppe gør han bestemt heller ikke, forsikrer han.

»Jeg går bestemt ikke på pension. Det er ikke det, jeg skal. Jeg skal bare have noget mere fleksibilitet i min kalender. Til januar har jeg været CEO i 30 år, og som det engagerede menneske jeg er, så arbejder jeg 120 procent. Så tror jeg også, at det er det rigtige over for mig selv og min familie, at jeg siger til mig selv: Nu skal du have lidt mere fleksibilitet i kalenderen.«

Afløseren for Henrik Brandt bliver Jesper B. Jørgensen. De to kender bedst hinanden som konkurrenter, for mellem 2007 og 2011 var Jesper B. Jørgensen adm. direktør i Carlsberg Danmark, der vel nok må betegnes som ærkerivalen her til lands.

»Jesper har jo rigtig mange års solid erfaring fra Carlsberg. Han har været i indland, han har været i udland. Han kender branchen ud og ind, og efter det har han arbejdet for en stor, familieejet virksomhed i Tyskland, så jeg mener, at han er godt klædt på til opgaven,« siger Henrik Brandt.