Kom til morgenmøde om Det Danske Ejendomsmarked

I 2017 forventer vi, at udenlandske investorer dækker mellem 55% og 60% af det samlede marked på 75-80 milliarder kroner. Foto: Newsec Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I samarbejde med RICS Danmark inviterer Newsec Egeskov & Lindquist til morgenmøde den 23. november med præsentation af rapporten Det Danske Ejendomsmarked Update 2017. Artiklen her giver dig en smagsprøve på morgenmødets emner.

Via rapporten, Det Danske Ejendomsmarked, præsenterer vi status samt udviklingen på det danske ejendomsmarked. Med udgangspunkt i den makroøkonomiske udvikling og referencer i markedet opsummerer vi markedets aktuelle tendenser, og endelig går vi tæt på nogle af de segmenter, som i øjeblikket har investorernes interesse. Slutteligt på mødet vil vores kollega, Andrew Cruickshank fra BNP Paribas Real Estate - Paris, give et overblik over det europæiske og internationale ejendomsmarked anno 2017.

Du kan se program og tilmelde dig morgenmødet her

Rekordår for Det Danske Ejendomsmarked
Væksten i Danmark har overrasket mange eksperter i 2017, og de nyeste prognoser spår en BNP-vækst på 2,2% i 2017. Fremgangen i dansk økonomi med nye arbejdspladser, høj BNPvækst og øget investeringsaktivitet er med til at drive ejendomsmarkedet. Den danske transaktionsvolumen er i 2017 rekordhøj med en samlet estimeret volumen i omegnen af 75-80 mia. Derudover er den lave rente og stabiliteten i dansk økonomi med til at tiltrække både danske og udenlandske købere. Interessen kommer nemlig i høj grad fra internationale investorer, der i 2016 stod for næsten halvdelen af transaktionsmarkedet, og i 2017 forventer vi, at udenlandske investorer dækker mellem 55% og 60% af markedet. Inflationen er stadig beskeden, og renterne holdes fortsat på et lavt niveau for at holde hånden under og stimulere det danske privatforbrug samt understøtte bolig- og ejendomsinvesteringer.

Investorinteressen bliver bekræftet af statistikker for tomgang, afkastkrav og lejeniveauer. Tomgangen for de enkelte segmenter, herunder kontor, detail og industri/logistik, er faldet markant de sidste par år, og det er efterhånden vanskeligt at finde tomme industri-, logistik- og lagerbygninger. For de bedst beliggende ejendomme i det centrale København er der kontorejendomme, som handles til et afkastkrav på mellem 3,5% og 4,5%. Specielt hovedstadsområdet er populært, hvor nye bydele som for eksempel Carlsberg Byen og Ny Valby er i udvikling. Investorer søger også væk fra København, og især Østjylland og trekantsområdet er blevet attraktive investeringsmarkeder de sidste par år. Boliger udgør stadig den største del af ejendomsmarkedet, mens kontor også er et dominerende segment.

Vi vurderer, at den stærke økonomiske udvikling i Danmark, kombineret med de lave renter der historisk følger ECB’s renteniveau, giver et godt grundlag for et forsat attraktivt ejendomsmarked. Så længe de lave renter fortsætter, er afkastet på obligationer beskedent, hvilket gør det alternative investeringsmarked mere interessant for investorerne – herunder især investeringsejendomme der giver et stabilt cash flow.