Kollapset flyselskab aflyser alle rejser: 110.000 passagerer skal hentes af myndighederne

Det britiske luftfartsselskab Monarch Airlines har indstillet sin virksomhed, og staten må nu træde ind over for de 110.000 passagerer, der er strandet rundt om i verden. »Det er landets største hjemsendelse i fredstid,« siger britisk transportminister.

Foto: OLIVER BERG. Monarch Airlines sættes under administration. 110.000 passagerer er strandet og 300.000 rejser er aflyst.
Læs mere
Fold sammen

Omkring 110.000 passagerer er strandet, efter at det femte største britiske flyselskab, Monarch Airlines, har indstillet sin virksomhed og en række tilknyttede selskaber er sat under administration.

Det skriver en række britiske medier.

Regeringen har bedt Civil Aviation Authority (CAA) under Transportministeriet om at sætte 30 fly i luften for at bringe de mange briter hjem igen. Det er landets hidtil største hjemsendelse i fredstid:

»Det her er en ekstremt dårlig situation for de britiske turister, som er i udlandet, og min første prioritet er at hjælpe dem med at komme tilbage til Storbritannien,« siger transportminister Chris Grayling til BBC, og tilføjer:

»Derfor har jeg med det samme beordret den største hjemsendelse i fredstid for de 110.000 passagerer, som ellers kunne være strandet i udlandet.«

Cival Aviation Authority oplyser over for BBC, at de allerede er på vej til en række europæiske lufthavne.

Samtidig er 300.000 fremtidige bookinger blevet aflyst som et resultat af Monarchs kollaps, skriver Telegraph.

Monarch Airlines er det største britiske luftfartsselskab nogensinde, der er sat under administration og har indstillet forretningen.

Udover Monarch Airlines inkluderer kollapset også Monarch Holidays, First Aviation, Avvro Ltd. og Somewhere2stay.

Selskabet skriver selv på sin hjemmeside, at »alle fremtidige ferier og flyvninger med disse selskaber bliver aflyst og er ikke længere i drift.«

Kollapset har ramt det britiske flyselskab i forbindelse med, at deres licens til at sælge pakkerejser udløb ved månedsskiftet.

Monarch blev stiftet i 1968 og har 2.500 medarbejdere. Selskabet meldte om et tab på 291 millioner pund frem til udgangen af regnskabsåret 2016 på grund af et stort indtægtsfald.