Kolding: Vores kurs skal op

Bestyrelsesformand i Danske Bank Eivind Kolding byder Cevian Capital velkommen i ejerkredsen.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge bestyrelsesformand Eivind Kolding bakker Danske Banks nye storaktionær op, om den strategi, der skal strømline bankens forretninger.

“Cevian Capital har i dialogen, vi har haft på det seneste, tilkendegivet sin opbakning til den kurs, Danske Bank har lagt, som bl.a. omfatter initiativer til forhøjelse af indtjeningen og omkostningsreduktioner. Cevian fremhæver i sin pressemeddelelse Danske Banks stærke markedsposition og balance. Jeg deler Cevians opfattelse af, at dagens kursniveau ikke afspejler Danske Banks langsigtede værdiskabelse, og byder dem velkommen i aktionærkredsen," siger bestyrelsesformand Eivind Kolding i en skriftlig kommentar.

I den selskabsmeddelelse, hvor Cevian Capital flager for sit ejerskab i Danske Bank, siger en af stifter bag fonden, Lars Försberg:

"Danske Bank er velpolstret og har en attraktiv markedsposition, Den langsigtede værdi af Danske Bank er ikke reflekteret i den nuværende kursværdi. Vi støtter den igangværende proces for at gøre Danske Bank til en af de stærkeste og mest profitable banker i Norden. Som en engageret ejer, ser vi frem tIl at samarbejde med bestyrelsen, direktionen og de andre aktionærer."

Hør Berlingske Business' Jens Christian Hansen analyserer opkøbene: