Kohberg får sjette direktør på fem år: »Skal bevise, han er den rigtige«

Brødfirmaet Kohberg skifter direktør for sjette gang siden 2011. Peder Christensen erstatter Erik Bahsøe Bohsen.

Kohberg - Direktøren fra 2006-2011, Jan Gerber Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bare halvandet år efter at Erik Barsøe Bohsen tiltrådte som direktør hos brødgiganten Kohberg Bakery Group, er han nu blevet fyret. I stedet overtager Peder Christensen det varme direktørsæde – som den sjette siden 2011. Det fortæller Kohberg i en pressemeddelelse.

I første omgang bliver det dog kun som konstitueret direktør, Peder Christensen tiltræder. For tre måneder siden blev den 55-årige brødmand ansat som direktør for produktion og indkøb, men nu venter nye opgaver altså for Christensen, der har en lang karriere bag sig i brødbranchen.

Tidligere har han har arbejdet for bagerikoncernen bag Schulstad, Lantmännen Unibake, og været med til at grundlægge Easyfood, der leverer bagværk til kunder som Lidl, 7-Eleven og McDonald’s.

Ifølge Jesper Fogtmann, den administrerende direktør i Koff A/S, selskabet bag Kohberg, har man valgt at indsætte Peder Christensen som konstitueret direktør for at se, om han trives i rollen:

»Vi følger udviklingen løbende. Det er noget, vi har været åbne overfor Peder omkring, og han har sagt, at han godt kan forstå situationen. Han skal bevise, at han er den rigtige,« siger Jesper Fogtmann, og fortsætter:

»Vi vil i bestyrelsen og ejerkredsen vurdere det næste halve år, om tingene kører. Vi ærgrer os over, at vi skal igennem det her igen, men sådan er det«.

Sjette chef på fem år

Fra 2006 til starten af 2011 hed direktøren hos Kohberg Jan Gerber, men siden da har firmaet fra Bolderslev i Sønderjylland skiftet direktør fem gange. Med halvandet år på posten, er Erik Barsøe Bohsen den, der har fået lov at blive længst, men nu er han altså også fortid.

De mange udskiftninger på direktørposten irriterer Jesper Fogtmann, der påtager sig en del af ansvaret. Han er dog ikke helt klar over, hvorfor det har krævet så mange forsøg at finde den rette afløser til Jan Gerber.

»Vi ville være allermest lykkelige, hvis vi havde ramt rigtigt første gang. Det er den femte udskiftning, det taler jo sit eget sprog,« siger Jesper Fogtmann, der i 2007 tiltrådte som administrerende direktør i Koff A/S.

Kohberg Bakery Group A/S omsatte i 2015 for 944 millioner kroner, men havde alligevel kun 1.8 millioner i overskud efter alle udgifter og skatter var betalt.