Kør fem minutter ekstra og spar 1,7 mio. kr. på sommerhuset

Der er ikke mere end 45 kilometer i fugleflugtslinje mellem de sjællandske byer Holbæk og Tisvildeleje, men prisforskellen er enorm.

Foto: Betina Garcia

Det tager godt og vel tre kvarter at køre fra København til Tisvildeleje, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris indtil videre er endt på næsten 30.000 kr.*, hvilket svarer til, at et sommerhus på 80 kvadratmeter er blevet solgt for knap 2,4 millioner kroner

Vælger man i stedet at køre mod nordvest i ca. 50 minutter og parkere bilen i Holbæk, kan man nøjes med at betale ca. 700.000 kr. for samme størrelse sommerhus.

De højeste kvadratmeterpriser på landsplan er som sædvanligt at finde på den nordsjællandske kyststrækning.

Efter Tisvildeleje finder man Hornbæk og Liseleje, hvor én kvadratmeter sommerhus er blevet solgt for henholdsvis 28.200 og 24.600 kr. i snit, mens sommerhussælgerne i Rørvig har kunnet indkassere ca. 23.000 kr.

I Jylland troner Hjørrings sælgere højest med et snit på 19.200 kr. pr. kvadratmeter, hvilket er en anelse mere end i Blåvand, hvor sælgerne har hentet lige over 19.000 kr. i gennemsnit.

Er man ude efter billigere sommerhuse i Jylland, bør man ifølge Boliga tage et smut forbi Hemmet, hvor det har kostet 9.700 kr. i snit at erhverve en kvadratmeter sommerhus, eller hvad der svarer til godt og vel 780.000 kr. for 80 kvadratmeter.

Selvom Tisvildeleje gennemsnitligt er dyrere end nabobyerne, er det Hornbæk der topper listen over landets dyrest udbudte fritidshuse.

Således er de fire første pladser på listen indtaget af huse i den mondæne kystby, hvor sælgerne af de to dyreste ejendomme i begge tilfælde har sat udbudsprisen til  29 millioner kroner.

Se hvad sommerhusene koster i din favoritby her.

Se de 10 dyreste fritidshuse her.

*Boliga har kun medtaget postdistrikter, hvor der er solgt min. 20 sommerhuse i 1. halvår 2015. Pga. forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle sommerhussalg i perioden med i opgørelsen.