Køleskabe invaderer pladetempel

Hårde hvidevarer rykker på lørdag ind i det, som i årevis frem til sommeren 2014 var et af hovedstadens største pladeforretninger.

Foto: Anders Kristensen

I sommer lukkede og slukkede den kendte T.P. Musik-forretning på Gl. Kongevej på Frederiks­berg, men fra lørdag bliver der solgt hårde hvidevarer i det gamle pladetempel.

Den franchisebaserede Skousen-kæde åbner sin forretning nummer 46 i de 330 butiks­kvadratmeter. Desuden er nye afdelinger på vej i Ballerup, Glostrup og Søborg, oplyser driftschef Morten Hytting til Berlingske Business.

T.P. Musik var først postordrefirma, men blev gradvis landsdækkende med 18 butikker på toppen. Den første – som også blev den sidste – lå på Gl. Kongevej, men download og anden teknologi betød, at T.P. Musik måtte lukke efter gennem 37 år at have udfordret og drillet større aktører som Fona med blandt andet stort udvalg og lave priser.

I 2012 gik T.P. Musik konkurs, men blev rekonstrueret og videreført i kraftigt slanket udgave - men det var en stakket frist, og i sommeren 2014 var det helt slut.

Efter T.P. Musiks drejen-nøglen-om var lokalerne udbudt af mæglerfirmaet Cubrix og blev overtaget af private investorer, der gik på jagt efter en lejer.

Den nye lejer kan føre rødderne tilbage til 1975, da Preben Skousen i Vojens begyndte at sælge hvidevarer. Finanskrisen var dog hård ved kæden, som forlængst var blevet landsdækkende, så i 2011 endte det med betalingsstandsning og en ny ejer - i form af selskabet Retail Online Holding, der også står bag den netbaserede hvidevarebutik Whiteaway.  Den nye ejer slankede først butiksnettet og ændrede konceptet til franchise med selvstændige indehavere af butikkerne.