Køkkenbranchen jubler: Krisen er forbi

De gyldne dage er for alvor ved at vende tilbage til køkkenbranchen i kølvandet på finanskrisen, der høvlede markedet 30 pct. ned. Flere producenter melder nu om markant højere indtjening.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh. Køkkenbranchen er i ekstase. Her har man aldrig tjent så mange penge som nu.
Læs mere
Fold sammen

Krisen er definitiv ovre i køkkenbranchen. Det var ellers én af de brancher, som blev hårdst ramt, da finanskrisen meldte sin ankomst. Køkkenselskaberne proklamerede dengang om tilbagegang på knapt 30 pct., men de dage er nu ovre, skriver Børsen.

»Vi har aldrig tjent så mange penge, som vi gør nu,« siger Morten Falkenberg, adm. direktør for Nobia, Europas største køkkenleverandør og ejer af bl.a. HTH og Invita.

I 00’erne var det særdeles sjovt at være en del af køkkenbranchen, der selv beskriver tiden som »de gyldne år.« Den tid er nu ved at vende tilbage, det mærker de i hvert fald også hos Svane Køkkenet.

»Vi har oplevet en eksplosiv vækst henover den senere år, og vi kan se, at krisen er forbi. Vi leverer i 2015 en vækst på godt 20 pct,« fortæller Torben Nielsen, kædechef hos Svane Køkkenet til Børsen.