Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Onsdag eftermiddag blev projektet og to nye samarbejdspartnere præsenteret på et pressemøde på rådhuset: Corporate Finance-enheden i svenskejede SEB er hyret til at lede efter en finansiel investor, mens ejendomsadministratoren DEAS er tilknyttet som rådgiver.
"Vores rolle er at være totalrådgiver, vi skal yde bygherrerådgivning, projektudvikle og lede projektet. Desuden skal vi udvikle en masterplan for den kommercielle del af Køge Park," siger koncerndirektør Bo Heide-Ottesen fra DEAS til Berlingske Business.
Planerne blev senest omtalt af Berlingske for et halvt år siden, da byrådet dengang gav grønt for et videre arbejde, som nu har ledt til samarbejdet med SEB og DEAS. Sidstnævnte har stor ekspertise i OPP, altså offentlig-privat partnerskab, hvor en privat virksomhed opfører og driver en bygning, som lejes ud til det offentlige.
Tanken er, at det eksisterende og aldersstegne stadion skal erstattes, og at Køge Park bliver "en publikumsmagnet for hele Sjælland med sports- og andre kulturoplevelser i superligaklassen".
Stadion til elevatorhold
Stadionet med 10.300 siddepladser skal bruges af fodboldholdet HB Køge, som opstod ved en fusion af kommunens to storhold, Herfølge og Køge.
I sæsonen 2008/09 rykkede Herfølge op i den bedste række. Året efter udløste en tolvte- og sidsteplads imidlertid nedrykning, nu under navnet HB Køge. Det gentog sig to år senere - efter en andenplads og endnu en oprykning. De to seneste sæsoner er HB Køge sluttet som nummer seks blandt de 12 hold i landets næstbedste række.
Tidsplanen er, at kommunen og rådgiverne har fundet en investor til efteråret, så der er første spadestik til næste forår, og så HB Køge kan spille sin første hjemmekamp i august 2016. I foråret 2017 kan det samlede Køge Park indvies med blandt andet cirka 25.000 kvadratmeter til kontorer og lignende, som skal drives kommercielt.
Lorne byrødder
I byrådssalen stemte kun Enhedslisten imod, men der var flere forbehold fra Socialdemokraterne, som ved nytår mistede borgmesterposten til Konservative - og i denne sag fik opbakning fra Dansk Folkeparti.
"Vi har blandt andet taget forbehold vedrørende de forventede driftsomkostninger på 10-11 millioner kroner om året. Og så er projektet i høj grad en erhvervspark med en grøn plet i midten, så vi er bekymrede for, om kommunen kommer i konkurrence med sig selv med Køge Kyst-planerne om byudvikling, med transportcentret og med de erhvervsarealer, vi håber at få ved det kommende supersygehus," siger Marie Stærke, 2. viceborgmester, gruppeformand og tidligere borgmester.
Køge har omfattende udviklingsplaner, ikke mindst med Køge Kyst, hvor Realdania-pengetanken er med til at udvikle store arealer ved havnen og tæt på centrum.