Kødproducent undersøges for brud på loven

Selskabet bag 3-stjernet salami og Aalbæk Specialiteter, Atria Danmark A/S, undersøges af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for overtrædelse af konkurrenceloven. Virksomheden afviser alle ulovligheder.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Den danske Konkurrence- og Forbrugerstyrelse har indledt en undersøgelse af Atria Scandianavias datterselskab Atria Danmark A/S for brud på konkurrenceloven.

Det fremgår i en pressemeddelelse fra selskabet.

Ifølge Atria Scandinavia bygger undersøgelsen på en klage fra en detailkunde, som mener, at Atria Danmark skulle have forsøgt at få kunden til at hæve priserne på Atria Danmarks produkter.

»Vi kan ikke sige mere, end hvad der står i pressemeddelelsen, men vi er i begyndelsen af processen. De (Forbruger- og Konkurrencestyrelsen) har indsamlet det materiale, de ville have, så de kan begynde undersøgelsen. Jeg tror, det vil tage uger, før vi får flere informationer, hvorvidt de vil forsætte eller droppe sagen,« siger Atria Scandinavia’s Managing Director, Tomas Back.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bekræfter, at styrelsen har besøgt Atria Scandinavias hovedsæde i Horsens, hvor de har indsamlet det nødvendige materiale.

»Jeg kan bekræfte, at vi har foretaget et kontrolbesøg tirsdag hos Atria Danmark. Det er en kontrolundersøgelse, som man kan lave som konkurrencemyndighed, hvis man har en formodning om, at loven kan have været overtrådt,« siger Peter Langkjær, kontorchef i Center for efterforskning og karteller ved Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

»Når vi rykker ud, er der som regel en god grund til at gøre det. Omvendt er der heller ikke nogen virksomhed, der er dømt endnu, så det er en helt almindelig indledende undersøgelse,« understreger han.

Atria Danmark, der står bag flere velkendte produkter som 3-stjernet salami og Aalbæk Specialiteter, afviser at skulle have brudt konkurrenceloven.

Selskabet blev grundlagt i 1950 af den udlærte slagter Aage Jensen.