Kødbyen får hotel til 600 millioner

Med norske pensionspenge i ryggen vil Scandic-kæden bygge nyt hotel i hovedstaden med 370 værelser - og det kan markedet sagtens bære, mener eksperter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nordeuropæiske Scandic-kæde med over 200 hoteller åbner i 2018 et nyt hotel ved Skelbækgade i Kødbyen på Vesterbro i København. Med 370 værelser og et budget på 610 millioner kroner bliver der tale om et af de mellemstore hoteller i hovedstaden, som i øjeblikket har knap 18.000 værelser.

»Det vil være et af de største konferencehoteller i Københavns City med 12 møderum, herunder en stor banketsal med en samlet kapacitet på op til 600 personer. Hotellet omfatter en stor restaurant, fitnessrum og p-kælder,« hedder det i en pressemeddelelse.

Scandic driver i forvejen 22 danske hoteller, heraf otte i hovedstaden: Det tidligere Sheraton ved Søerne, på Rådhuspladsen, Vesterbrogade og Sankt Annæ Plads samt i Sydhavnen, Glostrup, Hvidovre og Lyngby.

Scandic skal stå for driften, mens selve murstenene bliver ejet af KLP Ejendomme, et dansk selskab under pensionskæmpen for ansatte i norske kommuner. KLP har allerede fast ejendom for over tre milliarder kroner i Danmark - to kontorhuse og en byggegrund i Ørestad City, TDC-hovedsædet i Sydhavnen og et kun tre år gammelt Scandic-hotel i Aarhus. Netop hotelbygninger er nemlig et af KLP's ejendomsspecialer.

»Med denne investering styrker KLP sin position i København. Vi har en tro på, at Kødbyen vil opleve en positiv udvikling, og at Scandic-hotellet vil blive et attraktivt konferencehotel,« udtaler Søren Risager-Hansen, administrerende direktør for KLP Ejendomme.

Læs Berlingske Business-portræt af KLP's ejendomsboss i Danmark

Såvel Scandic som KLP hæfter sig ved, at hele området ved Kødbyen, Skelbækgade, Halmtorvet og Sønder Boulevard i disse år gennemgår en forvandling og bliver »et nyt kraftcenter i Københavns City« med blandt andet nye restauranter, gallerier og kreative virksomheder.

Brancheboss jubler

Netop i dag åbner Arp-Hansen-kæden sit Tivoli Hotel II med 282 værelser til en halv milliard kroner - ved Kalvebod Brygge blot en kilometers penge fra det kommende Scandic-hotel.

Men formanden for brancheforeningen Horesta i Region Hovedstaden frygter ikke overkapacitet - selv om der i dag er næsten dobbelt så mange hotelværelser i hovedstaden som ved årtusindskiftet.

»Med den vækst, vi ser i turismen både i København og internationalt, så kan markedet sagtens absorbere 400-500 ekstra værelser om året, og Scandic har fundet en spændende beliggenhed,« siger Allan Agerholm, der også er topchef for BC Hospitality Group med blandt andet Bella Center samt Bella Sky- og Crowne Plaza-hotellerne.

En anden ekspert, partner Peter Winther fra mæglerhuset Sadolin & Albæk med speciale i hoteller, vurderede for få uger siden over for Berlingske Business, at København om ti år har plads til 5.000 værelser ekstra - eller cirka 500 nye rum om året.

Sammenlignet med byer som Stockholm og Oslo har København mange flere internationale overnatninger, blandt andet i kraft af kongresser og mange flyruter. Til gengæld er der færre indenlandske overnatninger - i København er det ganske enkelt lettere at nå hjem og sove end i de to langstrakte nabolande.

Meget afgørende for nye investeringer er ifølge Allan Agerholm kapacitetsudnyttelsen eller belægningen på de eksisterende hoteller, og den har det glimrende i år - efter et godt 2014:

»For hele 2015 kommer belægningen over 75 procent, og det er både meget sundt og rigtig højt. Det betyder, at vi i perioder ikke har kapacitet nok.«