Købt for en milliard kroner efter syv uger

En skrantende amerikansk virksomhed lancerede et spil til smartphones. Syv uger efter lanceringen blev virksomheden købt for en milliard kroner.

Zynga Inc. er en af de største producenter af spil til blandt andet smarthphones, og nu har selskabet købt en mindre spilproducent for næsten en milliard kroner. I december sidste år blev Zynga Inc. noteret på NASDAQ, hvor det var den største it-relateret lancering siden Google i 2004. Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Lane / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verden kan ændre sig hurtigt.

Det kan stifterne af den amerikanske iværksættervirksomhed Omgpop skrive under på. Virksomheden udvikler små computerspil og har i dets levetid lige akkurat kunnet holde hovedet over vandet.
Men så udviklede de et spil til smartphones, hvorefter deres verden ændrede sig.

Det skriver New York Times.

Syv uger efter lanceringen af spillet ”Draw something” (oversat. ”Tegn Noget”) var det så stor en succes, at den amerikanske spilkæmpe Zynga fik øje på det.

I sidste uge købte Zynga så det lille iværksætterfirma for 180 millioner dollar, hvilket svarer til cirka en milliard kroner.

Virksomheden Omgpop har været i gang i seks år og spredte sig over en række aktiviteter, før de kastede sig over at udvikle mindre spil til smarthphones. I de seneste år er det lykkes selskabet at rejse en ikke ubetydelig omgang kapital, men ifølge New York Times’ kilder var de penge sluppet op omkring maj i år, og selskabet måtte lukke, hvis ikke lige ”Draw Something” var blevet en succes.

Der er tale om et relativt simpelt spil, som er inspireret af det gammelkendte brætspil ”Tegn og Gæt”. Her skal man tegne hurtige tegninger, der illustrerer ord som eksempelvis lyseslukker eller væltepeter, og så sender man dem til en ven, der skal gætte ordet.

Zynga er førende på de såkaldte sociale spil, som man typisk kan spille på sin smartphone og står blandt andet bag successpillet Farmville.