Købstilbud på Saab smuldrer

Kredsen bag købstilbuddet på den svenske bilproducent Saab er i opløsning. Mindst en af køberne har bestemt sig for at bakke ud af tilbuddet.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Den massive medieinteresse for opkøbet af svenske Saab er tilsyneladende blevet for meget for en af de investorer, der tidligere på sommeren afgav et købstilbud på den svenske producent af eksklusive biler.

Vice-erhvervsminister Jöran Hägglund bekræfter over for den svenske avis Dagens Nyheter, at der vil ske ændringer i den gruppe, der med sportsbilproducenten Koenigsegg står bag buddet på Saab.

”Alle oplysninger, jeg har, tyder dog på, at det ikke vil få afgørende betydning for det endelige bud på Saab, at én fra investorgruppen tilsyneladende ønsker at trække sig,” siger Jöran Hägglund til Dagens Nyheter.

Broget gruppe
Gruppen, der byder på Saab, har i dag fem medlemmer. Direktør Christian von Koenigsegg, bestyrelsesformand Augie K. Fabela, nordmanden Bård Eker, den amerikanske investor Mark Bishop og advokaten Melissa Schwartz.

Hvem af de fem, det er der ønsker at trække sig, vides endnu ikke:

”Eftersom jeg ikke kan bekræfte nogen detaljer, er det dumt at spekulere,” lyder det fra Jöran Hägglund.

Årsagen til at en af investorerne ønsker at trække sig, er tilsyneladende den store medieopmærksomhed, der har samlet sig om buddet på Saab.