Købstad får sine første havneboliger

Østsjællandsk kommune gør klar til sine første boliger på havneområde - med kig ud over Køge bugt.

Læs mere
Fold sammen

Projektudvikleren Arkitektgruppen stikker til foråret spaden i jorden til 44 lejligheder, som bliver første boligbyggeri på Søndre Havn i Køge som led i de store byudviklingsplaner, der er døbt Køge Kyst.

»Vi har solgt 33 lejligheder og har flere reserverede, og derfor er vi klar til at bygge, lige så snart byggemodningen for området er færdig,« siger udviklingsdirektør Tony Christrup til Berlingske Business.

Læs Berlingske-portræt af Tony Christrup

Lejlighederne er solgt med »en snitpris på 30.000 kroner« per kvadratmeter, og de skal stå færdige i april 2017. De får alle udsigt over Køge Bugt, og stregerne er sat af tegnestuen Vandkunsten.

Berlingske Business omtalte i april sidste år, at Arkitektgruppen havde fået byggeret til 10.700 kvadratmeter fordelt på omkring 100 boliger i to komplekser. Nu er godt 75 procent af den ene ejendom solgt, og derfor går byggeriet i gang.

Den anden ejendom foretrækker Arkitektgruppen at sælge til en pensionskasse eller anden investor, men salg som enkeltlejligheder – som i nabokomplekset med de 44 kommende boliger – kan også komme på tale. Tony Christrup venter at have en nærmere afklaring inden for halvanden-to måneder.

Køge er i gang med omfattende byudvikling flere steder i kommunen og venter stigende indbyggertal de kommende år. Tæt på centrum bliver Køge Kyst-projektet rullet ud - med byggeri af blandt andet et butiksstrøg, biografer samt boliger og kontorer. Det sker på tidligere havnearealer og på jord, som hørte til stationen og en fabrik.

Lidt vest for selve bykernen får middelalderkøbstaden et supersygehus og lidt derfra Køge Nord-stationen, som binder S-toget sammen med den kommende højhastighedsbane mellem København og Ringsted.