Købmandsgigant pumper millioner i butikker ude på landet

Købmandskoncernen Dagrofa er klar til at bruge millioner på at holde liv i danske butikker på landet.

Foto: Søren Bidstrup

Købmandskoncernen Dagrofa er klar til at bruge millioner på at holde liv i danske butikker på landet, skriver Finans. Dagrofa-koncernen, som gennem en årrække har kæmpet med millionunderskud, har sammen med købmandsfonden KFI lanceret en drejebog, der skal hjælpe lokale ildsjæle. Samtidig kan der hentes midler fra en økonomisk ordning. Dagrofa stiller desuden med en pulje til drift og husleje på 70 mio. kr.

»De mindre bysamfund indgår som en væsentlig del af vores vækststrategi, og der kan skabes ny udvikling ud fra de seneste erfaringer. Men det afgørende er, at der er tale om butikker, som kan drives økonomisk forsvarligt,« siger Dagrofa-direktør Per Thau.

Også i Coop Danmark er der stor opmærksomhed om fremtiden for butikkerne i de mindre bysamfund, hvor koncernens kæder Dagli’Brugsen og Lokal’Brugsen har 375 butikker.

»Vi er i gang med stor runde, hvor vi moderniserer butikker og kan se, at omsætningen da vokser. Typisk i størrelsesorden 10 pct.,« siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen, Coop Danmark.

»Der ruller en global megatrend om lokalt fokus. Det spiller både Coop og Dagrofa nu med på. En del dagligvarebutikker vil fortsat lukke de kommende år. Men nye initiativer og den lokale opmærksomhed kan holde liv i en del,« vurderer direktør Henning Bahr, Retail Institute Scandinavia, over for Finans