Køberne fastsatte prisniveau for DONG-salg

Det var de tre købere ATP, PFA og Goldman Sachs, der værdisatte energiselskabet DONG Energy til 31,5 milliarder kroner.

Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er hverken Finansministeriet eller Danske Bank, som har regnet sig frem til DONG Energys værdisætning på 31,5 milliarder kroner. Det viser en aktindsigt i sagen, skriver Jyllands-Posten.

Prisen, som finansminister Bjarne Corydon (S) har kaldt for udtryk for energiselskabets »aktuelle markedsværdi«, er nemlig fastsat af de tre interesserede købere, ATP, PFA og den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Ministerens vurdering af de 31,5 milliarder kroner som en »rimelig« pris henviser til, at Danske Bank i en såkaldt fairness opinion over for Finansministeriet har vurderet prisen som værende fair.

Men Danske Banks vurdering af selskabets værdi nåede først Finansministeriet 2. december, mens de tre køberes bud indgik allerede 3. og 4. september.

Kommunikationschef i DONG Energy Karsten Anker Petersen bekræfter over for avisen, at prisniveauet blev fastlagt i købstilbuddet fra de tre selskaber.

»Buddene på DONG er kommet ind, og så har man bedt Danske Bank vurdere, om der er tale om et rimeligt bud. Det er rækkefølgen,« siger Karsten Anker Petersen.

DONG-topchef Henrik Poulsen afviser, at der er grund til at betvivle den fastsatte pris.

»Hvis værdien af DONG Energy skulle være væsentlig højere end de 31,5 milliarder kroner, som er fremført af nogle i medierne, skulle vi have modtaget nogle mere attraktive tilbud,« siger han til Jyllands-Posten.

Finansminister Bjarne Corydon afviser også, at der er sket fejl i prissætningen.

»I sagens natur kan rådgiverne fra Danske Bank først udarbejde en fairness opinion, når aftalen er forhandlet på plads, da en fairness opinion altid knytter sig til en helt konkret transaktion,« siger han til avisen.