Købere flokkes om rederi bag "verdens smukkeste sørejse"

Britisk investor kan tjene milliarder på at slippe ejerskabet af Hurtigruten efter bare to år ifølge avis.

Det norske krydstogtrederi Hurtigruten. Fold sammen
Læs mere
Foto: HEIKO JUNGE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Fire udenlandske kapitalfonde skal være interesserede i at købe det traditionsrige, norske krydstogtrederi Hurtigruten.

Det skriver avisen Dagens Næringsliv ifølge nyhedsbureauet NTB.

Rederiets mange skibe sejler mellem Bergen i syd og Kirkenes helt oppe i toppen af Norge. Ruten markedsføres ofte som "verdens smukkeste sørejse".

Kapitalfondene er ifølge avisens oplysninger indstillede på at betale mere end dobbelt så høj en pris, som det traditionsrige rederi blev handlet til for bare to år siden.

I oktober 2014 købte det britiske investeringsselskab TDR Capital omkring 80 procent af aktierne i Hurtigruten. Dengang blev rederiet værdisat til 5,7 milliarder norske kroner eller knap 4,6 milliarder danske kroner.

Spørgsmålet er så, om de nuværende ejere vil acceptere et købstilbud, der er mere end dobbelt så højt. TDR Capital ønsker ikke at kommentere spørgsmål om ejerskab eller salg.

Men det antydes over for Dagens Næringsliv, at ejerne kun er villige til at sælge, hvis prisen kommer op omkring 15 milliarder norske kroner.

Det svarer til cirka 15 gange det overskud, som Hurtigruten ventes at få i år.

Hurtigrutens skibe sejler turister op langs Norges vestkyst. Ud over den flere dage lange tur på havet har gæsterne på krydstogterne også mulighed for at supplere oplevelsen med for eksempel hundeslæde- og snescooterkørsel, fisketure, fjeldvandringer og besøg i byer.

Men det er ikke kun den faste rute langs Norges kyst, der virker tillokkende på køberne.

Det er i lige så høj grad rederiets satsning på krydstogter i polarhave. Hurtigruten bestilte for nylig to nye skibe til dette segment. Der er option på at få leveret yderligere to skibe.

Norge og den nordlige del af landet anses også som sikre og eksotiske rejsemål med mulighed for at opleve polarlys og midnatssol.