Københavnske iværksættere: »Der sker rigtig meget lige nu«

Stadig flere iværksættere samler sig i nye fælles arbejdsmiljøer og iværksætterhuse. Aldrig har der været så meget aktivitet, fortæller Dansk Iværksætter Forening.

Den Hvide Kødby huser et godt iværksættermiljø. Foto: Torben Christensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billedet af iværksætteren som en ensom ulv, der arbejder hjemme fra soveværelset eller dagligstuen, er i opløsning.

Rundt omkring i København skyder stadig flere fælles kontormiljøer for iværksætterfirmaer op. På Holmen åbner det seneste af de større skud på stammen, Rainmaking Loft, 1. marts, men også andre steder i byen er der fart på udviklingen.

»Der sker noget rundt omkring, og der er en gryende optimisme. Jeg har ikke set mere aktivitet på det her område, end jeg gør lige nu,« siger sekretariatsleder i Dansk Iværksætter Forening, Anders Tang.

spire

Rigtig meget godt i København nu

Både små og store steder spirer frem og eksperimenterer med formen, ligesom nogle af de eksisterende udvider eller grupperer sig. Blandt andet har SOHO i Kødbyen udvidet med caféinspirerede NOHO, mens Founders House på Islands Brygge sammen med en række virksomheder er ved at danne en decideret »Startup Village« ved havnebadets frontbastion. Populariteten skyldes, at der er fordele at hente i et fælles kontorlandskab.

»Vores oplevelse er, at stederne har stor betydning for iværksættermiljøet. Man kan netværke, hjælpe hinanden og sparre på en helt anden måde, end når man sidder hjemme i stuen og arbejder for sig selv. At der er så stor efterspørgsel på at sidde i et fællesskab, må jo også være fordi, iværksætterne føler, at de får noget ud af det,« siger Anders Tang.

Ifølge ham bliver det danske iværksættermiljø kun stærkere af at få flere faciliteter til rådighed.

Hvis investorer og større virksomheder ligeledes bakker de nystartede virksomheder op, er der meget at hente for alle parter, pointerer han og tilføjer:

»Ethvert skridt – om det så et nyt kontorfællesskab eller bedre vilkår for investeringskapital – er noget, der trækker i den rigtige retning. Rom blev ikke bygget på én dag, men der sker rigtig meget godt i København nu.«